ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті реалізовується проект ЄС зі створення транскордонних центрів інвестицій, інновацій та трансферу технологій

    18 квітня 2024 четвер
    36 переглядів

    18 листопада 2010 року в м. Загонь (Угорщина) відбулась установча конференція проекту «Створення транскордонних центрів інвестицій, інновацій та трансферу технологій», який реалізується в рамках Програми ЄС з прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна.


    У заході з українського боку взяли участь представники Державного агентства України з інвестицій та розвитку (далі – Держінвестицій), працівники Закарпатського та інших регіональних центрів з інвестицій та розвитку (далі – РЦІР) Держінвестицій, наукових та освітніх закладів, представники Закарпатської обласної державної адміністрації та Ужгородського міськвикокому. З угорського боку в конференції взяли участь представники органів державної та місцевої влади, ділових та наукових кіл Угорщини.

    Учасники конференції розглянули питання щодо актуального стану залучення інвестицій та впровадження інновацій в економіку, потенційних можливостей використання інновацій та трансферу технологій для розвитку економіки, інноваційного та інвестиційного потенціалу прикордонних областей України та Угорщини. Вони також обговорили шляхи створення транскордонних центрів інвестицій та інновацій в Угорщині та Україні.
    З українського боку з доповідями з зазначених питань виступили керівник Міжрегіонального ЦІР Володимир Нікітченко, керівник Закарпатського РЦІР Василь Матій та інші.
    За результатами конференції буде підписаний відповідний протокол.



    Довідка UA-Reporter.com

    Метою проекту «Створення транскордонних центрів з інвестицій, інновацій та трансферу технологій» (далі – Проект) є впровадження інноваційних технологій у діяльність малих та середніх підприємств у регіоні Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) та в Закарпатській області (Україна). Результатом виконання Проекту стане заснування двох транскордонних центрів з інвестицій, інновацій та трансферу технологій в обох країнах, що надаватимуть послуги малим та середнім підприємствам, науковим та науково-дослідним організаціям, мешканцям прикордонних регіонів.
    Проект, реалізація якого розпочалася у липні 2010 року, триватиме 2 роки.



    За інформацією
    Закарпатського регіонального центру з інвестицій та розвитку

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору