ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Науковці Закарпатської області

    28 березня 2024 четвер
    43 переглядів

    Загальний обсяг наукових та науково-технічних робіт, виконаних власними силами наукових організацій у січні-вересні 2010р. склав 16885,5 тис.грн.


    З них 92,7% становили науково-дослідні роботи, 5,4% – науково-технічні розробки. Більше половини загального обсягу науково-дослідних робіт склали прикладні дослідження, інша частина належить фундаментальним дослідженням. Крім того науковими організаціями надано науково-технічних послуг на 330,2 тис.грн.

    Загальна чисельність працівників наукових організацій становила 916 осіб, з них більше половини – дослідники, 18,7% – допоміжний персонал та 8,8% – техніки. Чисельність спеціалістів, які безпосередньо виконували наукові та науково-технічні роботи, без урахування сумісників, склала 747 осіб, з них 24 мали науковий ступінь доктора наук, 146 – кандидата наук.
    При загальній тенденції скорочення чисельності виконавців наукових досліджень і розробок (дослідники, техніки і допоміжного персоналу) число докторів і кандидатів наук серед них зменшилась на 0,1% і у січні–вересні 2010р. їх питома вага становила 22,7%. Майже половина загальної чисельності докторів і кандидатів наук, виконавців наукових досліджень і розробок, працювали у вищих навчальних закладах області, їх питома вага у числі виконавців наукових досліджень і розробок сектору становила 48,2%, 47,1% в організаціях державного сектору економіки та 4,7% – в організаціях підприємницького сектору.



    Валерія Фогаш – начальник відділу статистики
    нефінансових послуг ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору