ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зимовий табір у Карпатах проводять для дітей-сиріт (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    95 переглядів
    Новорічні та Різдвяні свята у таборі "Нового Покоління" у Карпатах

    Зима – дітям! З 2 по 12 січня вихованці сиротинців проведуть Новорічні та Різдвяні свята у таборі «Нового Покоління» у Карпатах.


    Міжнародний благодійний фонд «Нове Покоління» у співпраці з Help Us Help The Children (проект Канадського фонду дітям Чорнобиля) уже сьомий рік поспіль проводять для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Зимовий табір у Карпатах. З 2 по 12 січня 2011 року у селищі Верховина відпочинуть та оздоровляться 50 вихованців 5-ти шкіл-інтернатів: Мішково-Погорілівської (Миколаївська обл.), Бердянської (Запорізька обл.), Донецької (Донецька обл.), Олександрійської (Кіровоградська обл.) та Володимир-Волинської (Волинська обл.).
    Діти з тяжкими долями зберуться разом, щоб навчитися розуміти інших та пізнати світ поза межами свого сиротинця. Головне у таких таборах – по-сімейному тепла, дружня атмосфера, знайомство одне з одним та можливість знайти нову «родину». Світланка Дзуринець з Перечинської школи-інтернату розповіла, що дуже цінує допомогу людей, які піклуються про таких діток як вона. «Я пишаюся своїми новими друзями, з якими познайомилася у таборі «Нового Покоління» - каже дівчина. - Я навчилася кататися на лижах! Мрію побувати у таборі ще раз».
    В таборі діти дізнаватимуться про історію краю, українські традиції та культуру, вивчатимуть українську мову, співатимуть пісень. Інструктори гірськолижного курорту навчать дітей кататися на лижах: обіцяють навчити прокладати лижню навіть несміливих. Крім цього, фахівці та волонтери познайомлять дітей з тонкощам бойового гопака, позаймаються з ними на майстернях «Творче Я», «Психологічне Я» та «Вертеп». Волонтери «Нового Покоління» з України та Канади навчать дітей готувати справжню українську кутю. За українським звичаєм під час Різдвяних свят діти колядуватимуть та ходитимуть з Вертепом.



    ДОВІДКА UA-REPORTER.COM

    Міжнародний благодійний фонд «Нове Покоління» започаткований канадцями українського походження. Президент фонду – Мирон Спольський. Співзасновниця фонду та координатор проектів – Руслана Вжесневська. Наша діяльність розпочалася у 1993 році з розвезення гуманітарної допомоги по українських сиротинцях у рамках канадського проекту «Help Us Help The Children». За 17 років роботи благодійну допомогу отримали близько 200 українських сиротинців. У 2006 році з метою розширення наших можливостей і залучення до доброї справи українських меценатів в Україні був заснований фонд «Нове Покоління». 1 липня 2010 року Посол Канади в Україні пан Дж. Даніель Карон вручив «Новому Поколінню» почесну відзнаку канадського уряду за визначний внесок у розвиток канадсько-українських двосторонніх відносин. «Для мене дуже почесно вручити цю першу відзнаку «Новому Поколінню» за їхню невтомну працю на благо дітей, які перебувають у важкому становищі», - сказав тоді Пан Даніель Карон.
    Тільки цього року в літніх та зимових таборах «Нового Покоління» відпочили 335 українських сиріт, в тому числі й дітки з фізичними вадами; 16 учасників проекту «Стипендіат» отримали стипендії на навчання у вищих закладах країни; учні 30 шкіл-інтернатів Херсонської, Одеської та Миколаївської областей у рамках проекту «Наше здоров’я в наших руках» дізналися як важливо дбати про власне здоров’я; разом з родиною Гайдай започаткували проект «Розфарбуй моє життя», щоб допомогти дитячим мріям здійснитися.
    www.novepokolinnya.com.ua



    44.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Я декілька раз відпочивала у таборі. Мені дуже сподобалося! Я дуже вдячна Міжнародному благодійному фонду "Нове покоління" та Канадському фонду і всім людям які приклали зусиля, щоб діти відпочивали у цьому надзвичайному таборі! Я ніколи не забуду тих незвичайних днів, які я там проводила. Завдяки табору я навчилася любити і шанувати свою рідну мову. Я зміна деякі погляди на життя (в гарном сенсі). Я також дуже вдячна тим людям (волонтерам), які з нами працювали. Вони допомогли мені стати самостійною, допомогли знайти себе.)))))))))Велике, ВАМ, дякую)!)))))