ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратура Закарпатської області звинувачує службу зайнятості у відсутності роботи для неповнолітніх

    29 березня 2024 п'ятниця
    49 переглядів

    Прокуратура Закарпатської області, здійснивши перевірки, оприлюднила інформацію, що неповнолітні, які потребують працевлаштування з кожним роком все менше звертаються до служб зайнятості, оскільки вони не у повному обсязі задовольняють їх потреби щодо працевлаштування.


    Зокрема, із 48 осіб, які перебувають на профілактичному обліку у службах у справах дітей і потребують працевлаштування, жоден не був працевлаштований.
    Незадовільним залишається стан роботи центрів зайнятості щодо працевлаштування неповнолітніх на заброньовані робочі місця, шляхом надання роботодавцям дотації та щодо забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем.
    Недостатньо уваги, на думку прокурорів, приділяється відповідними органами та службами виявленню фактів залучення до праці молоді до 18 років. «Незважаючи на те, що в області функціонує значна кількість пилорам та автомийок, не виявляються факти виконання дітьми робіт, які можуть завдавати шкоду їх здоров’ю. Через послаблений контроль цих органів за додержанням трудових прав підлітків в області набуває поширення негативна практика використання праці дітей без належного оформлення трудових відносин, недотримання строків виплати та розміру заробітної плати», - йдеться у повідомленні прес-служби.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору