ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безробіття в Закарпатті замінили на неповну зайнятість та відпустки

    28 березня 2024 четвер
    21 переглядів

    Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ та організацій1 (далі – підприємства) у жовтні 2010р. становила 201,3 тис. осіб, що на 0,9% вище показника попереднього місяця.


    Порівняно з попереднім місяцем, середньооблікова кількість штатних працівників зросла на підприємствах по наданню комунальних та індивідуальних послуг, зайнятих діяльністю у сфері культури та спорту, сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послугами, в установах державного управління, освіти на 1,3%, 1,8%, 1,9%, 3,1% відповідно та зменшилася на підприємствах торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку, в установах фінансової діяльності (на 1,6%), зайнятих операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям (на 2,0%), будівельних організаціях (на 4,3%).

    Підприємства продовжують застосовувати режим вимушеної неповної зайнятості працівників. Так, у відпустках без збереження заробітної плати (на період припинення виконання робіт, надання послуг) у жовтні п.р. перебувало 0,4% кількості штатних працівників (0,8 тис. осіб) та порівняно з попереднім місяцем їх кількість збільшилася на 24 особи або на 3,1%. Найбільш поширеним такий вид неповної зайнятості був у будівництві і склав 2,2% кількості штатних працівників, а серед промислових підприємств – на підприємствах текстильного виробництва; виробництва одягу, хутра та виробів з хутра – 4,3%.

    Водночас, кількість працюючих у режимі скороченого робочого дня (тижня) у жовтні п.р. становила 7,4 тис. осіб, або 3,7% кількості штатних працівників і зменшилася порівняно з попереднім місяцем на 1543 осіб або на 17,2%. Найбільш поширеним даний режим роботи був у будівельних організаціях, на підприємствах лісового господарства, сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послуг, де в таких умовах працював кожний п’ятий, сьомий та дев’ятий працівник відповідно.



    Баумгарт Л.М.
    начальник відділу праці
    Головного управління статистики

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору