ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Туристів на Закарпаття заманюють "сірковим" гідрантом, міні-ГЕС та унікальним "Холодним душем»! (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    89 переглядів
    Як туристів заманюють на закарпатську Перечинщину

    Хтось би сказав, ну і що там цікавого на тій Перечинщині на Закарпатті? А виявляється, тут є чимало цікавого, а до кінця й не розгаданого. А у місцевого населення – багато цікавих розповідей і про мальовничі вершини, урочища, льодовикові озера й мінеральні родзинки.
    Дивовижні гідрологічні дари надсмачної води з елементами срібла, мінералами та рядом інших корисних властивостей на Перечинщині, відшукаєте у селах – Сімер, Зарічево, Лумшори, Ликіцари та Тур’я-Поляні. Хоч це і не є повним списком багатих розмаїттям джерел Перечинщини.
    Та про деякі із джерел, або мовчать, інтригуючи туристів, або й не здогадуються, що є на Перечинщині і невідшукані цілющі води.
    Сірководневі джерела є не тільки на Берегівщині. Зокрема, у селі Тур’я-Поляна у серці лісу урочища «Шипот» знаходиться унікальний сірководневий гідрант. Про унікальність води мало хто знає із мешканців Перечинщини.
    За словами туристів, вода на смак дещо специфічна, проте, як наголошують, не пошкодуєте, зробивши бодай один ковток цієї «смачнинки». Біля гідранта із природною мінералкою можна і відпочити, а при нагоді і влаштувати незабутній пікнік. Адже поряд – і облаштовані для туристів «сидячі» місця в еко-стилі із дерева (на фото)
    Поблизу гідранта із сірководнем є ще і дві міні-ГЕС на річці «Шипот». Одну із них, за словами місцевих, було сконструйовано за італійським зразком.
    А захочете «освіжитися» під гірським водоспадом, на території глибинки їх аж три. Це знаменитий «Юнтур», «Воєводин» та «Холодний душ»
    Мирослава Головнич.
    Фото з мережі.

     

    Нагадаємо, загадкові "Прелуки" манять туристів на Закарпаття (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору