ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

49 тисяч — такий ліміт встановлено на Закарпатті на вирубку новорічних ялинок

    24 апреля 2024 среда
    30 переглядів

    З них 2200 — ялиця, а все інше — смерека, повідоимв на прес-конйеренції в Ужгороді заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового господарства Володимир Машура. Однак наразі зрубано і реалізовано тільки 16 тисяч ялинок, а всі інші ще на корені, бо рубають тільки під конкретне замовлення.

    Середня відпускна ціна в держлісгоспах становить 5 гривень за метр для ялиці та 4 грн./м для смереки. Відтак держлісгоспи не впливають на ринкові ціни на ялинки, які в Ужгороді подекуди сягають 50 — 70 гривень за деревце. В.Мішура зазначив, що рубка ялинок держлісгоспами не завдає лісові шкоди, оскільки рубають тільки на відповідних плантаціях, місцях прочищення лісу під лініями електропередач або біля газопроводів.

    Цьогоріч Міжгірський держлісгосп уже майже уклав угоду про поставку 10 тисяч ялинок до сусідньої Угорщини, але, оскільки угорцям треба було тільки ялицю, а не смереку, то угоду так і не підписали.

    Щодо самовільних рубок, то, за словами В.Мішури, їхня кількість зменшилася вдвічі порівняно з попереднім роком. Це результат тісної співпраці з правоохоронцями.

    Загалом проведено 192 рейди і виявлено 24 випадки вирубування ялинок. За подібні порушення передбачені штрафи від 17 до 170 гривень та вилучення зрубаного, інформує "РІО".
    У небі Португалії здійнялася найбільша різдвяна ялинка в Європі
    Найкраща ужгородська лісова красуня
    Операція "новорічна ялинка-2005"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору