ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аби стихія знову не застала закарпатців зненацька…

    19 апреля 2024 пятница
    70 переглядів

    Цьогоріч на реалізацію Програми комплексного протипаводкового захисту населених пунктів Закарпатської області в басейні річки Тиса з Державного бюджету виділено 13,2 мільйона гривень. Що зроблено на ці кошти за дев’ять місяців року і де проблемні моменти, сьогодні в Ужгороді голові Закарпатської облдержадміністрації Івану Різаку доповідав начальник обласного управління по меліорації та водному господарству Василь Сайко.

    За словами керівника облводгоспу, з початку року протипаводкові роботи проводились на 26 об’єктах, на яких уже освоєно 11 мільйонів 600 тисяч гривень, повідомили “UA-reporter.com” з прес-служби Закарпатської ОДА. Зокрема, здано в експлуатацію 8 об’єктів і пускових комплексів в Рахівському, Тячівському, Виноградівському, Хустському районах та місті Мукачеві. Побудовано майже 2 кілометри захисних дамб, 2,3 кілометра берегоукріплень, розчищено півкілометра русел річок. Це більше, ніж планувалось.

    Серед проблемних питань залишається протипаводковий захист двох міст області – Тячева та Чопа. Голова ОДА Іван Різак доручив підготувати лист-звернення на адресу Прем’єр-міністра України Віктора Януковича з проханням допомогти з фінансуванням будівництва захисних споруд в районі цих міст.

    Керівник області звернув увагу посадовця і на необхідність більшої активізації роботи з сільськими та селищними головами. Йдеться про розчистку русел річок. Відомо, що саме їх захаращеність в минулому і стала причиною затоплення цілих населених пунктів. Ці питання стануть предметом аналізу і на селекторній нараді з керівниками на місцях. Основна увага концентруватиметься на проблемних моментах у розрізі кожного окремо взятого села чи селища.
    На виконання програми „Комплексний протипаводковий захист в басейні р. Тиса у Закарпатській області” виділено 11600 тис. грн
    У ніч з неділі на понеділок через шквальний вітер знеструмлено 198 населених пунктів у 12-ти областях України
    На річках області спостерігаються підвищення рівнів води
    В Закарпатті МНСники провели рейд руслами річок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору