ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Андрей Дурунда презентовал в Ужгороде книгу "Художник и бунтарь, или Вечный Дон Кихот"

    19 апреля 2024 пятница
    84 переглядів
    В Ужгороде презентовали новую книгу закарпатского писателя Андрея Дурунды

    Как сообщили корреспонденту UA-Reporter.com в пресс-службе Ужгородской Украинской Богословской академии имени святых Кирилла и Мефодия, в УУБА состоялась презентация книги Андрея Ильича Дурунды - "Художник и бунтарь, или Вечный Дон Кихот", которая рассказывает о жизненном пути художника, заслуженного мастера народного творчества Украины, почетного профессора Малой академии литературы и журналистики, председателя ЗОО "Мемориал", ветерана украинских национально-освободительных движений 90-х годов ХХ в. на Закарпатье Михаила Ивановича Баника.

    Все кто пришел на этот памятный мероприятие вспоминали теплым словом художника, который немало потрудился для искусства и для национально-освободительного движения в Закарпатье. Среди выступающих был и ректор Ужгородской украинской богословской академии имени святых Кирилла и Мефодия и Карпатского университета имени Августина Волошина профессор, протоиерей Виктор Бедь.

    Во время приветственного слова ректор УУБА и Кау профессор, протоиерей Виктор Бедь по благословению Блаженнейшего Владимира, Митрополита Киевского и всея Украины, Предстоятеля Украинской Православной Церкви за весомый вклад в развитие художественного искусства в Украине наградил заслуженного мастера народного творчества Украины Михаила Ивановича Баника медалью равноапостольного князя Владимира I степени и писателя Андрея Ильича Дурунда медалью преподобного Нестора Летописца II степени.

    Вел вечер сам автор книги - писатель Андрей Ильич Дурунда.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Здарова!
    бинарные опционы ру
    минутные индикаторы для бинарных опционов
    брокер бинарных опционов с минимальной ставкой
    точки входа в рынок бинарные опционы

    http://mfichgu.ru/banki-torguuschie-binarnymi-opcionami.php
    http://electroygli.ru/aleksey-tihonov-binarnye-opciony.php
    http://tvtmz.ru/strategiya-binarnyh-opcionov.php

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Письменник Андрій Дурунда відомий не тільки на Закарпатті, але й по всій Україна та за її межами.Те, що така знана людина знайшла в собі мужність вибачитися перед людьми, заслуги і гідність яких принизив у книзі його герой Михайло Баник - робить йому честь.
    Пишіть, пане Андрію. Ваші читачі люблять Вас.
    А от Вам, пане Баник, має бути соромно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вихід книги у світ – завжди подія, тим паче коли це документальна розповідь про знану людину. Але в такому виданні всі наведені факти і події повинні бути точними і правдивими. Тут не може бути домислу.
    На жаль, не так вийшло з книжкою «Художник і бунтар, або Вічний Дон Кіхот», що недавно побачила світ в ужгородському видавництві «Гражда». У цьому виданні про заслуженого майстра народної творчості України, орденоносця, почесного жителя міста Ужгорода Михайла Баника мову ведуть відомі представники інтелігенції краю: кандидат філологічних наук, доцент Ужгородського національного університету Богдан Бендзар, заслужений працівник культури України Василь Габорець, заслужений журналіст України Василь Нитка, заслужений природоохоронець України Микола Бігун, доктор мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта, інші поважні особистості. Вони розповідають про нього як про митця, патріота рідного краю, палкого трибуна.
    Але основу видання становить розповідь самого героя книги Михайла Баника, від імені якого вона і ведеться. У деяких місцях він вдається до перекручення фактів, применшення творчих досягнень обласної організації Національної спілки художників України, до якої його не прийнято й досі. А цей колектив за своїм творчим потенціалом і доробком є одним з найпотужніших в Україні.
    Про все це йшлося на недавньому розширеному засіданні правління Закарпатської облорганізації НСХУ. Я був запрошений туди як упорядник книги. Схвильовано і уважно вислухавши відомих і шанованих майстрів пензля, зізнався, що занадто довірився розповідям Михайла Баника, у яких, як виявилося, не все відповідає дійсності. Тому я відмежовуюся від цих неточностей та перекручень і щиро вибачаюся перед тими творчими особистостями та їхніми нащадками, чиї прізвища у негативному контексті наводить Михайло Баник. Це, зокрема, Антон Кашшай, Василь Свида, Золтан Шолтес, Федір Манайло, Василь Свалявчик, а також скульптор, академік Бородай.
    Особливе вибачення перед світлої пам»яті Василем Габдою – справді визначним митцем нашої країни, народним художником України, а також його дружиною Галиною Олександрівною, сином Владиславом Габдою - заслуженим художником України, дочкою Оленою Зимокосовою - відомим медиком.

    Андрій Дурунда, письменник

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Багато в цій книзі повної БРЕХНІ , зокрема те що , він розповідає про Художників Свалявчика, Кашшая, Габду.
    Пенсіонер не має чим займатися на старі роки, та пише всяку брехню, і поносить поважних і талановитих людей яких поважає наш край!