ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Берегово: Перша ластівка "Юних зірок Мельпомени"

    28 марта 2024 четверг
    56 переглядів

    У вівторок у Берегові відбувся І фестиваль дитячих театральних колективів „Юні зірки Мельпомени”. Організаторами та засновниками цього заходу стали управління культури, молоді та спорту Берегівського міськвиконкому, Закарпатський обласний центр народної творчості та Берегівський міський Будинок культури. Значну допомогу в проведені фестивалю надав мер Берегова Йосип Жупан, який є людиною творчою, сам грає на саксофоні. Свою посильну лепту вніс і голова Берегівського міського відділу культури Йосип Імре.Як розповіла провідний методист з театрального жанру ОЦНТ Наталія Юрковецька, головою журі був головний режисер обласного лялькового театру Олександр Куцик. Від обласного управління культури на дійство завітав заступник начальника Іван Каннюка. Щодо самого заходу, то він проводився з метою пошуку та розкриття творчих здібностей дітей та молоді, залучення їх до кращих театральних традицій. Закарпаття та популяризації класичного та сучасного театрального мистецтва. У фестивалі взяли участь дитячі драматичні та лялькові колективи області, зразкові дитячі театри та окремі читці слова.

    Виступи учасників журі оцінювало за такими критеріями: режисерський задум вистави; художнє розкриття образів, авторська гра; музичне та художнє оформлення вистави (уривку).

    Як стверджують очевидці, захід вдався наславу. молодь привезла на фестиваль п’єси – класичні та пристосовані до сучасності, а також сучасні, художнє читання. Музичне ж училище №2 представило на суд глядачів мало не оперу. І це було чудово!

    А переможцями стали: Берегівський самодіяльний народний театр за кращий режисерський дебют (перше місце); театр-студія ПАДІЮНу „Синтез” м.Ужгород – керівник Світлана дворцина та художній керівник Віталій Дворцин (друге місце); дитячий театр „Кекерчін” с.Оросі Берегівського району (третє місце). Кращими в номінації „художнє оформлення вистави” було визнано Виноградівський зразковий театр вистави. У номінації „краще музичне оформлення” перемогу здобув Іршавський дитячий музично – драматичний театр „Пролісок” (режисер Василь Філеш).

    Оскільки у цей день святкували католицького Миколая, то всім учасникам без винятку, було вручено подарунки. Переповнений же зал обдаровував виконавців вдячними оплесками.

    Розуміючи. що одна ластівка весни не робить, організатори дитячого обласного фестивалю планують проводити такі заходи кожні два роки. Адже талантів серед юних закарпатців чимало. То ж потрібно давати їм можливість проявляти себе, заявляти про себе на повен голос на таких престижних фестивалях, яким є обласний.

    Надія Маїк
    В Ужгороді пройде III Міжнародний конкурс юних піаністів імені Анатолія Затіна
    Сьомий Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край" стартує на Закарпатті
    В Ужгороді вшанували переможців "Віри. Надії. Любові»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору