ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

7 afgán migráns és 1 ukrán embercsempész

  17 июля 2019 среда
  Аватар пользователя uzhgorod

  Szabadnapos rendőr fogta el azt a 7 afgán állampolgárt, akik illegálisan léptek be Magyarország területére és azt a 19 éves ukrán férfit aki segítette őket – adta hírül a police.hu.

  A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 19 éves ukrán állampolgárságú férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a külföldi férfi 2013. október 27-én 7 afgán állampolgárnak segítséget nyújtott ahhoz, hogy jogellenesen belépjenek Magyarország területére. A hét afgán állampolgár Záhony irányából gyalog közlekedett Zsurk település irányba, ahol a 19 éves ukrán férfi gépkocsival várt rájuk.

  A láthatóan külföldiekből álló társaságot egy szolgálaton kívül lévő rendőr meglátta, és amikor a gépkocsihoz értek szolgálatba helyezte magát és igazoltatta őket. Az intézkedés közben kiderült, hogy a 7 afgán állampolgár jogellenesen a zöld határon keresztül lépett be Magyarország területére és Zsurktól az ukrán férfi vitte volna őket tovább. A szabadnapos rendőr értesítette a szolgálatban lévő kollégákat, akik a 19 éves ukrán férfit és a 7 afgán állampolgárt a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a 19 éves ukrán férfi ellen bűnügyi őrizetbe vétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A 7 afgán állampolgárral szemben idegenrendészeti eljárás indult – olvasható a rendőrség honlapján.

  Рейтинг: