ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аби позбутися конкурентів, рідний брат Матіоса запатентував як об'єкт інтелектуальної власності звичайні картонні коробки

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    корупційні схеми на експорті волоських горіхів родини головного військового прокурора Матіоса

    Усі волоські горіхи, які йдуть з України на експорт, зупиняють митники, оскільки вони упаковані в картонні коробки, які запатентував на себе, як об'єкт інтелектуальної власності, рідний брат головного військового прокурора і видатного поборника моралі, борець із пранком Анатолія Матіоса – Олег Матіос.

    Про це повідомило видавництво Гордон з посиланням на Фейсбук сторінку журналіста Сергія Іванова. 

     

    Видатний поборник моралі, борець із пранком і автор трагіфарсу "Економічний Нюрнберг" Анатолій Матіос любить казати, що благополуччям він зобов'язаний своїй дружині-мультимільйонерці і, звичайно, Господу Богу, який розпростер захисний покрив над його талановитою сім'єю. Не розумію, чому він не згадує свого доброго ангела Льовочкіна, мабуть, через скромність, але наразі не в цьому річ. Зараз я хочу розповісти про надзвичайно винахідливу схему, яка підгодовує родину Матіосів.

     

    Як відомо, Україна експортує волоський горіх. Горіх збирається, чиститься, складається в тару і відправляється через митницю адресатам. І ось тут починає працювати без перебільшення геніальна схема.
    Річ у тім, що рідний брат Матіоса – Олег Матіос – також займається експортом волоського горіха. Аби позбутися конкурентів, він у 2014 році через підставних осіб запатентував як об'єкт інтелектуальної власності "тару для зберігання та транспортування очищених горіхових ядер", тобто звичайні картонні коробки. Якщо ви думаєте, що це якісь спеціальні коробки з блек-джеком і хвойдами, ви помиляєтеся. Це абсолютно звичайна картонна коробка з папером усередині. І тепер уся продукція, завантажена в такі коробки, зупиняється митниками.
    Так, митники не мають повноважень втручатися у господарські відносини між комерційними структурами, які зазвичай у таких випадках ідуть до суду і вирішують проблеми, але, очевидно, не у випадках, коли йдеться про таке надзвичайно обдароване сімейство. Тому вони затримують вантажі, роблять запити на адресу правовласника, той упродовж 15 діб розглядає їх, пише відповіді, строки контрактів накриваються тепловізором, підприємці несуть збитки, а "винахідник" картонної коробки і за сумісництвом експортер – у профіті.

     

    Хіба не геніально? Це майже те саме, як зареєструвати право інтелектуальної власності на статевий акт і почати кріпити всіх, хто їб...ться. Блискуча, шляк би вас трафив, схема.

    Джерело: Sergii Ivanov / Facebook