ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Активісти повстали проти Саакашвілі та вимагали прибрати наметове містечко в Києві

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя truster

    Активісти громадської організації "Чисте місто" 27 січня, пікетували один з будинків в селищі Лісники під Києвом. За інформацією учасників, володіння належить родині Міхеїла Саакашвілі. Захід зібрав десятки людей, які принесли з собою намети та шини з вимогою від Саакашвілі прибрати наметове містечко на вулиці Грушевського. Люди стверджують, що прихильники екс-президента Грузії блокують рух транспорту і пішоходів в центрі столиці.

    В знак протесту присутні перекрили входи в будівлю бочками з вогнем і туристичними наметами, а також заявили про те, що ні Саакашвілі, ні його прихильники їх не чують, а вимоги ігнорують. В результаті громадські активісти залишили на паркані плакати "Золотий МіхоНамет", "Міхо! Досить обманювати народ!", "Соромно ховатися за рідними", бочки з дровами і покришки як нагадування про їх можливе повернення.

    Відзначимо, що раніше Головна прокуратура Грузії заявила про відправку українським колегам всіх необхідних для екстрадиції Саакашвілі матеріалів і зараз очікують остаточної відповіді Києва.

    Раніше в Мін'юсті і Головній прокуратурі Грузії неодноразово заявляли, що за останні роки кілька разів зверталися до українських колег з вимогою  екстрадиції  Саакашвілі, щодо якого порушено кілька кримінальних справ.

    Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення по екс-голові Одеської ОДА та колишньому президенту  Грузії  Міхеілу  Саакашвілі  і  призначив  йому  міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.