ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Банкомзв'язок" презентував новий мобільний термінал для швидкого паспортного контролю

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    23 жовтня в рамках виставки "Безпека 2018" відбувся семінар "Інновації у сфері біометричного контролю для України". Департамент систем прикордонного контролю АТ "Банкомзв'язок" презентував системи фіксації біометричних даних для Державної прикордонної служби України, розроблені та впроваджені спеціалістами компанії.

    Захід відкрив Едуард Щучик - радник директора компанії "Банкомзв'язок". На презентації також були присутні Олександр Грянка, директор Департаменту систем прикордонного контролю АТ "Банкомзв'язок", Іван Зайченко, комерційний директор Департаменту систем прикордонного контролю та Конрад Пйотровскі, директор з продажу Групи оперативного управління урядовими програмами французької компанії "Gemalto".

    Гостям презентували новітню технологічну розробку компанії "Банкомзв’язок" - мобільний термінал ВРТ800 для якісного і швидкого паспортного контролю.

    “В кінці 90-х прикордонникам для здійснення паспортного контролю доводилось використовувати паперові журнали. Згодом нашими спеціалістами була розроблена система з кількох серверів та робочих місць, куди інспектор мав змогу вносити дані та перевіряти за обліковими базами даних вже в автоматичному режимі, прокоментував О.Грянка, директор департаменту систем прикордонного контролю АТ "Банкомзв'язок".

    Впродовж наступних років система активно розвивалась і з’явилась гостра необхідність здійснювати паспортний контроль в пунктах пропуску залізничного сполучення.

    Компанія запропонувала рішення, щоб прикордонники могли швидше здійснювати паспортний контроль в потягах. Спочатку використовувалися ноутбуки та кишенькові комп’ютери. Якийсь час це працювало, але зі збільшенням об’ємів інформації та необхідністю проводити біометричний контроль, виникла потреба в модернізації обладнання.

    Мобільний термінал ВРТ800 власної розробки компанії "Банкомзв’язок" відповідає всім вимогам та забезпечує якісний та швидкий паспортний контроль, включаючи перевірку біометричних даних. Термінал можна використовувати на будь-якому пункті пропуску, процес оформлення займає не більше 20 секунд. В Україні він використовується переважно в пунктах пропуску залізничного сполучення.

    “Над терміналом ВРТ800 наша компанія працювала близько 5 років, - розповідає Олександр Грянка. - Ми тестували різні рішення розробників з ЄС та США, але існуючі пристрої не задовольняли усіх потреб ДПСУ. Проаналізувавши всі вимоги, спробували створити власний пристрій з нуля. Спочатку це були прототипи та тестові зразки, які ми моделювали та навіть друкували на 3D-принтерах. Шляхом багатьох досліджень та завдяки постійному технологічному вдосконаленню, у 2017 році був презентований ВРТ800, який успішно пройшов усі випробування ДПСУ.

    Термінал ВРТ800 - мобільне рішення для реєстрації та контролю осіб, які перетинають контрольно-пропускні пункти. Пристрій забезпечує автоматичне розпізнавання паспортних документів, зчитування та порівняння даних машиночитаючої зони (MRZ), RFID-чіпа, відбитків пальців, безконтактних карт, візуальної зони паспортного документа та їх перевірки за базою даних. Він поєднав у собі сучасні технології світових виробників, серед яких оптичний сканер документів (Франція) та інноваційний сканер відбитків пальців з технологією Less (США) , який якісно зчитує відбитки навіть з вологих та забруднених рук. Мобільний термінал оснащений потужною батареєю, якої вистачає на 8-12 годин роботи - тобто на оформлення кількох потягів. Крім того термінал захищений ударостійким та вологонепроникним корпусом.

    Власну розробку компанії "Банкомзв'язок" BPT800 використовують інспектори ДПСУ у більш як 200 пунктах пропуску через державний кордон України. Час зчитування та обробки інформації з терміналом ВРТ800 становить до 5 секунд, завдяки чому паспортний та біометричний контроль на будь-якому пункті пропуску зараз триває не більше 30 секунд.

    Відвідувачі також мали унікальну можливість ознайомитись із особливостями системи фіксації біометричних даних (Civil AFIS), яка використовується на кордоні України з 1 січня 2018 року. Обов'язкову фіксацію біометричних даних застосовують у відповідності до визначеного МЗС переліку 70 країн, зокрема РФ, віднесених до категорії ризику. Інші іноземці - за результатами аналізу та оцінки ризиків. Партнери АТ "Банкомзв'язок", компанія "Gemalto", продемонстрували технологію, за допомогою якої можна ідентифікувати людину у натовпі (LFIS) та систему експертного аналізу біометричних даних (Criminal AFIS).

    “Близько трьох мільярдів людей використовують продукцію нашої компанії у платіжних картках, смартфонах, тощо - навіть не підозрюючи про це - сказав під час презентації Конрад Пйотровскі, директор з продажу, Група оперативного управління Урядовими Програмами, компанія "Gemalto". - З компанією "Банкомзв'язок" ми почали співпрацювати три роки тому. Торік ми допомагали їм впроваджувати систему фіксації біометричних даних для Державної прикордонної служби України. Проект був дуже захоплюючим, але з дуже коротким терміном для реалізації. Високий професіоналізм наших співробітників та наших колег з компанії "Банкомзв'язок" допоміг нам подолати цей непростий виклик”.

    АТ "БАНКОМЗВ'ЯЗОК" - це високотехнологічна компанія, яка надає ефективні інтегровані рішення з управління інформацією для корпоративних клієнтів. Компанія була заснована у 1993 році. Сьогодні понад 200 фахівців компанії створюють ефективні програмно-апаратні рішення для задоволення унікальних потреб клієнта.

    АТ "БАНКОМЗВ'ЯЗОК" має такі основні напрямки роботи:
    - розробка і впровадження систем автоматизації прикордонного контролю;
    - розробка і впровадження систем безпеки, в т.ч. на режимних об'єктах;
    - розробка і впровадження систем моніторингу - контроль стану споруд, сейсмометричний, сейсмічний, гідрометеорологічний моніторинг;
    - поставка і встановлення телекомунікаційного і мережевого обладнання;
    - поставка і встановлення сонячних електростанцій і геотермальних теплових насосів.

    Департамент систем прикордонного контролю АТ "БАНКОМЗВ'ЯЗОК" понад 20 років спеціалізується на розробці та впровадженні систем паспортного і біометричного контролю різного рівня складності. Широкий досвід реалізації проектів дозволив компанії стати провідним експертом в цій галузі на українському ринку.