ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бенкет корупції в Міноборони України під час епідемії

    23 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Міністерство оборони призначило службове розслідування після матеріалу передачі Радіо Свобода "Схем" про закупівлі для армії тестів і апаратів ШВЛ у китайської фірми, яка продає модеми.
    Джерело: Радіо Свобода з посиланням на прес-секретаря міністра оборони Світлану Павловську. https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-reaktsiya-minoborony/30561936.html
    Деталі: службове розслідування призначив глава Міноборони Андрій Таран. Він це зробив після того, як журналісти "Схем" оприлюднили інформацію, що 15-16 квітня Міністерство оборони України уклало договори на закупівлю медичних засобів та обладнання для боротьби з коронавірусом на 69,6 мільйона гривень з китайською фірмою, що спеціалізується на виробництві і продажі модемів та іншого телекомунікаційного обладнання, а від імені китайської фірми договори підписує українець, який, швидше за все, сам працює в структурі Міноборони.
    За словами Павловської, угода ще не була реалізована, і гроші не перераховувалися.
    Водночас Міноборони направило до редакції Радіо Свобода наступне повідомлення:
    "У засобах масової інформації поширюється інформація про нібито укладений договір з китайською фірмою на придбання засобів медичного захисту. Міноборони спростовує інформацію про закупівлю відомством засобів медичного захисту в Китаї".
    Однак, зазначає видання, у своєму матеріалі журналісти посилалися на офіційні дані державного порталу Про публічні закупівлі України Prozorro - де вже оприлюднені всі підписані договори Міністерства оборони України з китайською фірмою Combasst Industry Development Co, Limited (Шанхай).
    Передісторія: раніше програма Радіо Свобода "Схеми": корупція в деталях " повідомила, що Міністерство оборони України уклало договори на закупівлю медичних засобів та обладнання для боротьби з коронавірусом на 69,6 млн гривень з китайською фірмою, що спеціалізується на виробництві та продажу обладнання операторів зв'язку та телекомунікацій. https://www.pravda.com.ua/rus/news/2020/04/17/7248405/
    Майже всі закупівлі пройшли за спрощеною процедурою, тобто замовник не проводив тендер у класичному розумінні, а просто оприлюднив звіт і Договір в електронній системі закупівель.
    Верх цинізму корупції в розпал" чуми " коронавірусу. У Міноборони не знають що роблять їх же підлеглі.