ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

“Це не сепаратисти!”: У Європі визнали військове вторгнення РФ на Донбас

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Роман Караєв

    Бойовиків на Донбасі не можна називати сепаратистами, адже вони воюють під керівництвом Росії.

    Про це 5 червня в посольстві ФРН в Угорщині в рамках українського місяці “Україна в фокусі” повідомив професор угорського католицького університету Анраш Рац, передає Обозреватель з посиланням на прес-службу диппредставництва України в Угорщині.

    “Професор угорського католицького університету Анраш Рац зазначив, що сьогодні важливо не плутати поняття і називати речі своїми іменами, а саме не вживати слова “сепаратисти” по відношенню до осіб, які беруть участь у війні на Сході України. Адже мова йде про сили, які формуються, керуються і підтримуються Росією, а присутність росіян на Сході України є беззаперечним фактом”, – повідомили дипломати.

    Також директор Управління Східної Європи Державного департаменту США Бредлі Фреден в своєму виступі розповів про методи ведення гібридної війни Росією на території України. Експерт підкреслив, що Кремль використовує кібератаки, здійснює теракти на території України, економічний та енергетичний тиск.

    Відзначається, що український місяць “Україна в фокусі” проводиться спільно Посольствами України, Канади, Нідерландів, ФРН і США в Угорщині.