ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи втримається на посаді голова ДФС Київської області Кавилін

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Схеми та секрети очільника ДФС Київської області Олексія Кавиліна.

     

    Зважаючи на хід впровадження податкової та митної реформи, можна з впевненістю сказати, що ліквідація ДФС і утворення нової Державної податкової служби та Державної митної служби поставила в складне становище, не платників податків, зацікавлених в максимальній прозорості та відкритості держаних органів, а укорінених, корумпованих чиновників, що "вросли" в свої крісла.

    Тепер, коли їхні крісла нічого не варті, а апетиті роздуті їхні перспективи стали достатньо сумнівними. Приміром, нещодавно згадана в ЗМІ, очільниця столичної ДФС Людмила Демченко, за даними журналістів змогла уникнути люстрації. Проте, її перспективи при майбутніх відкритих конкурсах по заняттю посад – досить сумнівні.

    Така сама перспектива стосується і очільника Киїського обласного ДФС Олексія Кавиліна. Олексій Кавилін, пройшов "модний" нині шлях від роботи в сфері бізнесу до посади держслужбовця. Тільки зробив це ще в період нульових.

    В 20-ти річному віці, Кавилін стає помічником заступника Голови правління НАК "Нафтогаз України". Це сталося в 2004 році, в досить консервативний час, коли головою правління "Нафтогазу" був Юрій Бойко. Для прикладу, щоби пройти шлях від головного фахівця до радника голови правління, старшому на 6 років, нинішньому голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву, знадобилося 8 років.

    До 2014 року Кавилін працює в різноманітних комерційних структурах, після цього ж різко переходить на роботу в Державній фіскальній службі. Статусно і матеріально посади Голови ДФС у Запорізькій області, яку займав Кавилін в 2014-2016 роках, та начальника Головного управління ДФС у Київській області, яку він займає з 2016 року є значно менш статусними та оплачуваними ніж попередня робота в наглядових радах ПАТ "Мостобуд" та НВО "Укргідроенергобуд".

    Ситуація полягає в тому, що на посаду в ДФС Кавиліна влаштував екс-очільник Запорізької ОДА, Євген Червоненко. Адже цивільною дружиною Олексія Кавиліна є дочка Євгена Червоненка, Олександра Червоненко. Підтверджує цей факт те, що Олексій Кавилін не має профільної освіти в податковій чи митній сфері.

    Переглянувши декларації про доходи Олексія Кавиліна за останні декілька років можна зробити деякі висновки. Перше – він полюбляє автомобілі Land Rover та Toyota Camry, які синхронно оновлює, а гроші на покупку квартири в столиці, площею майже 300 кв.метрів та вартістю більше 6 мільйонів гривень, йому дає батько.

    Схеми та секрети очільника ДФС Київської області Олексія Кавиліна

     

    Друге – не вказано ряд даних про статки цивільної дружини Кавиліна – Олександри Червоненко. Тобто формально вказано, що вона має "будь-яке інше нерухоме майно", "будь-який об’єкт незавершеного будівництва", "будь-який транспортний засіб", цінні папери, корпоративні права, доходи та інше, проте не вказано які саме. Даний факт є грубим порушенням Закону України "Про запобігання корупції" та виглядає як спосіб приховати джерело походження та статки.

     

    Схеми та секрети очільника ДФС Київської області Олексія Кавиліна

    Якщо спиратися на публікації в соціальних мережах, то кохана керівника Київської обласної ДФС, вже декілька років парманентно знаходиться за кордоном, а саме в Лондоні та Парижі, де вона веде світське життя та на півдні Італії і острові Сардинія. Олександра полюбляє публікувати фотографії з посиденьок з подругами, прогулянок на яхті та відвідин показів мод. Такий спосіб життя потребує значних фінансових вливань, прозорі джерела яких не до кінця зрозумілі. До того ж, виховуючи спільну дитину Олександра не публікує в соціальних мережах фото з чоловіком, очевидно переймаючись за його репутацію.

     

    статки цивільної дружини Кавиліна – Олександри Червоненко

    Що ж являється джерелом таких доходів? Корупційні схеми та зловживання Олексія Кавиліна на посаді начальника Головного управління ДФС у Київській області, а саме традиційні для більшості керівників структурних одиниць ДФС схеми з поверненням фіктивного ПДВ.

    Так, за інсайдерською інформацією, в Київській області, під прикриттям Кавиліна, існує ряд компаній, що займаються цією діяльністю.

    Зокрема:

                Смітсон груп, закупляючи "синтетичні тканини, куряче м'ясо та скумбірю" реалізовували соняшник та кукурудзу на суму 268 365 000 грн.

                Оман груп, сформувало фіктивного ПДВ на суму 27 238 000 грн.

                Уніон актив, сформувало схемного податкового кредиту на суму 51 931 200 грн.

                СФГ "Поле", що реалізовувало соняшник, виводило кошти та створювало фіктивний ПДВ за рахунок "закупівлі газового конденсату"

                Аурора груп, сформувало фіктивного ПДВ на суму 51 931 000 гривню

                Торгова група Альта сформувало фіктивного ПДВ на 108 742 200 гривень.

                Компанія Кеностар вивела кошти на суму 274 824 600 грн.

                Компанія ЛАКСМАН провела через свої рахунки 331 087 200 грн.

    Більшість цих контрагентів не мають працівників та будь-яких основних засобів для ведення операційної діяльності та створені виключно для формування "схемного податкового кредиту".

    Схема ухилення від сплати податків та створення "фіктивного ПДВ", що існує під прикриттям Кавиліна

    Схема ухилення від сплати податків та створення "фіктивного ПДВ", що існує під прикриттям Кавиліна.

     

    Лише за рахунок діяльності цієї групи "скрутчиків" лержавний бюджет в частині сплати ПДВ втратив близько 200 000 000 гривень, які осіли в кишенях Олексія Кавиліна.

    Підводячи підсумки, ми маємо чиновника – ровесника нинішнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука за віком, проте корумпованого та дискредитованого, комфортне та забезпечене життя якого побудоване на системній нанесенні шкоди державному бюджету. Судячи з усього, Олексій Кавилін не мав би займати дану посаду, за великим рахунком він взагалі не має жодного відношення до Державної фіскальної служби та опинився на посаді випадково – за протекцією та збігом обставин. Очевидно, ніщо не вічно і час свою посаду йому покинути.