ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому нова влада не переслідує Порошенка?

    16 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Прихильники конспірологічної теорії пояснюють це тим, що Зеленському хтось заборонив. Але, насправді, все куди прозаїчніше. Між новою і старою владою немає ніяких ідеологічних розбіжностей: закони про мову, ринок землі, курс на євроінтеграцію і співпрацю з МВФ. При цьому команда Зеленського по суті дублює політику часів правління Петра Порошенка, навіть Саакашвілі повернули у владу, призначивши головою виконавчого комітету реформ України.
    При цьому в тактичних питаннях Порошенко хороший союзник-наприклад у протистоянні з Коломойським. Фракція "європейської солідарності" невелика, але в разі чого якраз дозволяє Зеленському перекривати дефіцит голосів у власній фракції. А кримінальні справи-хороший привід для Порошенка прислухатися до потреб офісу Президента. Група прокурорів в офісі Генерального прокурора України, що займається розслідуванням злочинів активістів Майдану, управляється екс-президентом Порошенком і екс-генпрокурором Луценком. Ця група покриває дійсно винних у трагедії-навмисне саботує розслідування злочинів проти правоохоронців і фактично фальсифікує матеріали справ щодо розстрілів протестувальників на Майдані. [https://strana.ua/news/264021-dela-majdana-tormozjatsja-poroshenko-i-lutsenko-advokat-janukovicha-serdjuk.html]
    І команда Зеленського закриває на це очі, не тільки тому, що Порошенко дуже зручний опонент: нішевий політик з зашкалюючим антирейтингом не представляє ніякої загрози. Посадивши Порошенка влада отримає істерику і радикалізацію 25%, нерозуміння з боку частини західних "партнерів" і запустить процес переформатування націоналістичного табору в щось нове і, значить, куди більш небезпечне. Що їй, звичайно ж, абсолютно не потрібно.