ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цього року Умань очікує 30 тисяч хасидів, більшість з яких проїдуть Закарпаттям

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Роман Караєв

    Цього року очікується, що до Умані на святкування Рош-га-Шана прибуде 30 тисяч паломників-хасидів.

    “Цьогоріч святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана триватиме з 29 вересня по 1 жовтня. Саме на цей період очікується прибуття понад 30 тисяч паломників з різних країн світу”, велика частина яких, на своєму шляху до місця паломництва буде перебувати в Закарпатті.

    Нагадаємо, що у 2018 році на святкування Рош-га-Шана до приїхало 27 876 паломників-хасидів із 22 країн світу.

    Найбільша кількість паломників в’їжджає в Україну через аеропорти “Бориспіль”, “Жуляни”, “Львів” та “Одеса”, а також наземні пункти пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

    Нагадаємо, що паломництво хасидів в Умань — паломництво євреїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій у хасидському юдаїзмі) на могилу їхнього духовного лідера — цадика Нахмана, що знаходиться в Умані.

    Усі євреї, які представляють течію брацлавського хасидизму, вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть юдейський Новий рік (Рош Гашана) біля його могили, то наступний рік буде дуже щасливим для них.

    Вони приїжджають до Умані цілими общинами, разом із жінками та дітьми. Деякі хасиди, звичайно, приїжджають декілька разів за життя, деякі щороку.

    Це все залежить, насамперед, від фінансових можливостей приїжджих. Ті євреї, які не мають коштів на поїздку до України, звертаються за допомогою до спеціальних структур Ізраїлю, які займаються благодійництвом. Вони оплачують проїзд общині, надають їм харчовий пайок та кошти на оренду житла в Умані.

    Тож будемо толерантними до них, покажемо, що Україна - європейська країна!!!