ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фонд держмайна підозрюють у лобізмі радників для об’єктів великої приватизації

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    махінації Фонду Держмайна під час відбору радників на об’єкти великої приватизації

    До Спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації надійшла низка звернень з приводу допущених порушень під час відбору радників на об’єкти великої приватизації. Про це журналісту АСПІ повідомив голова комісії народний депутат Ігор Лапін.

     

    "Одне з того, що я можу вже сказати, не вдаючись в подробиці, що незрозумілий був вибір радників при однаковій кількості балів. Наприклад, дві людини однаково здали екзамен, то чому одному ставлять п’ять балів, іншому - також п’ять, але беруть на роботу першого? Тобто оцінки однакові, але надається перевага. До того ж перевага не тим, хто має світове ім’я, а перевага незрозумілим обличчям нашого політикуму", - зазначив нардеп.

    За словами Лапіна, вони є лобістами цієї приватизації і отримують за свою роботу немалий відсоток.

     

    Крім того, варто додати, що нещодавно в ЗМІ з’явились публікації, в яких йдеться про скарги компаній, що брали участь у конкурсах радників, на непрозорість цього конкурсу. Зокрема, повідомляється, що компанії "Грант Торнтон" та "Маршаллер і партнери" подали позови до суду на Фонд держмайна.

     

    Додамо, що конкурсна комісія з відбору радників великої приватизації складається з чиновників ФДМУ, Мінфіну та Мінекономрозвитку. Очолює комісію в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

    Нагадаємо, що Генеральна прокуратура Україні здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем екс-керівником Регіонального відділення Фонду держмайна по м.Києву Віталієм Трубаровим при наданні в оренду та приватизації держмайна за ознаками кримінального злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК (зловживання владою або службовим становищем) .