ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фонд Ігоря Янковського нагородив фіналістів VІI Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО"

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    28 вересня 2019 року в Українському домі на Хрещатику відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців VІI-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО". Масштабне українське дитяче творче змагання всьоме поспіль проводиться за ініціативою та за фінансової підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського. Цьогоріч організатори Конкурсу закликали дітей висловитися на тему майбутньої екологічної катастрофи, яка викликана діяльністю людини і набуває глобальних масштабів.

    "Тему художнього конкурсу мені підказала моя маленька донька. Навесні вона підійшла та й каже: Тату, давай зробимо конкурс на тему екології. І в травні ми оголосили конкурс “Намалюй, поки не зникло”. І от сьогодні весь світ обговорює недавній гучний виступ в ООН юної еко-активістки зі Швеції Ґрети Тунберґ. І я бачу: діти розуміють, що з природою відбувається лихе. І все, що вони можуть зараз зробити, - висловити цими картинами своє ставлення до цієї проблеми. Ми, звісно, намагаємося щось зробити, але надія передусім - на наших дітей. Вони не забиті всякими історіями з минулого, і я сподіваюся, вони змінюватимуть цей світ на краще", - сказав засновник Благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

    Біля центрального входу до Українського дому гостей церемонії нагородження зустрічали аніматори у вигляді гігантських білих ведмедів і величезної панди, зал прикрашений - композиціями з гірлянд білих і зелених повітряних кульок у формі хмаринок. Ведучим церемонії нагородження та конкурсу і різноманітних інтерактивів для дітей, які створили неперевершену атмосферу свята, був відомий український шоумен Андрій Чорновол.

    На початку урочистостей на сцену винесли полотно з десятками паперових метеликів, на яких юні художники писали свої побажання - що або кого вони хотіли б зберегти на планеті. Пізніше побажання зачитали зі сцени, а гості свята доповнили їх усно.

    За півроку, що минули зі старту конкурсу на розгляд журі надіслали 504 роботи від 434 юних художників у віці від 5 до 17 років із 21 області України. Найактивнішими регіонами були Миколаївська, Дніпропетровська, Полтавська, Донецька, Київська, Одеська та Черкаська області. Творчу активність виявили 106 навчальних закладів із усієї України: художні школи, студії, гімназії, комунальні навчальні заклади.

    Зі сцени фіналістів привітали члени журі: заслужений художник України Йосип Осташинський, магістр мистецтвознавства, старший науковий співробітник Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Ольга Новікова. Конкурс має добру традицію включати до складу членів журі учасників попередніх конкурсів середньої та старшої категорії. Цьогоріч естафету прийняла Любов Власова, Переможниця VI Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО".

    Ігор Янковський вручив цінні призи та дипломи переможцям Конкурсу, яких відібрало експертне журі, що складається з професійних художників. Всього нагороди отримали 29 призерів у 6-ти номінаціях.

    У віковій категорії від 5 до 7 років фіналістами стали: Софія Бруховець (м. Кривий Ріг), Катерина Турсунова (м. Кривий Ріг), а перше місце посіла Анна Погребна (м. Ніжин, Чернігівська область) з роботою "ПТАШИНІ ПОРТРЕТИ З ЧЕРВОНОЇ КНИГИ".

    У віковій категорії від 8 до 12 років фіналістами стали Анастасія Парахоняк (м Галич, Івано-Франківська область) та Аделіна Кулібаба (м. Зіньків, Полтавська область). Перше місце посіла Ксенія Бур'ян (м. Миколаїв) з роботою "БІЛИЙ НОСОРІГ".

    Лідерами в старшій віковій категорії конкурсу від 13 до 17 років стали Марія Семенюк (м. Новоселиця, Чернівецька область), Владислава Кошова, (м. Краматорськ, Донецька область), а головний приз і перше місце отримав Перехрест Олександр (м. Драбів, Черкаська область) за художню роботу "ЗУПИНІТЬ - НЕ РУЙНУЙТЕ".

    Традиційно, всі учасники VІI-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО" отримали почесні дипломи від організаторів. Фіналістів нагородили великими художніми наборами з фарбами, пензлями і папером для подальшого розвитку їхніх здібностей в образотворчому мистецтві. Переможцям вручили сучасні гаджети - спеціальні світлові планшети для малювання.

    У день вручення нагород в Українському домі відкрилася унікальна художня експозиція 100 найкращих робіт, надісланих на Конкурс малюнка цьогоріч. Виставка буде доступна для всіх бажаючих з 28 вересня по 12 жовтня 2019 р

    Фонд Ігоря Янковського також підготував різноманітні творчі майстер-класи, в яких змогли взяти участь усі бажаючі. Після закінчення церемонії нагородження переможців юні художники спробували свої сили в створенні об'ємних зображень за допомогою 3D ручок, потренувалися висаджувати сукуленти в міні-відерця, пошитті текстильних сов, плетінні пасток для сновидінь, аплікацій для подушок-емодзі та малюванні картин мастихіном.

    Наостанок організатори почастували дітей в стилі pop-up: міні-бургерами та хот-догами, різноманітними тістечками. На радість дітей також працював шоколадний фонтан, в який всі бажаючі могли занурити полуницю і банани, а також станція морозива.

    Впродовж багатьох років, Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" піклувався про творче покоління юних талановитих українців. Завдяки його підтримці, діти розкривають свій творчий потенціал і розвивають творчу спадщину відомих українських митців.

    Роботи фіналістів і переможців експонуються не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, роботи учасників III Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "ВІРА. НАДІЯ. ЛЮБОВ." були представлені в будівлі Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Також виставки найкращих дитячих картин, які увійшли до фіналу Конкурсу малюнка, були представлені в Бельгії, Франції та Польщі.