ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фонд Ігоря Янковського організує бізнес-ланч на 68-му Міжнародному Берлінському кінофестивалі

    28 марта 2024 четверг
    Аватар пользователя SEVEN

    З 15-го по 25 лютого 2018 року в Німеччині проходитиме 68-ий Міжнародний Берлінський кінофестиваль , де Україна вже традиційно буде представлена власним стендом «#UkraineISYourDestination» та візьме участь у низці заходів.
    Так, 18 лютого за підтримки Фонду Ігоря Янковського відбудеться бізнес-ланч в рамках Co-production Market для 250 професіоналів галузі. Це окрема подія в рамках Берлінського кінофестивалю, куди щороку відбирають близько 600 продюсерів, що шукають партнерів. А для найбільш перспективних 35 проектів будуть організовані окремі зустрічі с потенційними партнерами. Про це розповів директор ГО «Фонд Ігоря Янковського» Тагір Імангулов під час прес-конференції в Укрінформі, 07 лютого.
    «Фонд шостий рік поспіль бере участь у найбільших подіях у світі кіно, докладаючи зусиль до просування вітчизняного кінематографа на найбільших фестивалях. На жаль, цього року жоден український проект не пройшов відбір на Co-Prodaction Market. Наше завдання - зробити так, щоб Україна була більш помітна на кінематографічній мапі світу. І ми хочемо організувати цей бізнес-ланч на 250 осіб, який дозволить це зробити, бо протягом заходу представники Держкіно і кілька наших продюсерів зможуть розповісти про свої проекти, про стан справ у вітчизняному кінематографі. Ми сподіваємося, що наступного року на Co-Prodaction Market в Берліні буде більше українських продюсерів і більше українських проектів зможуть знайти своїх партнерів за кордоном», - наголосив Тагір Імангулов.
    Директор ГО «Фонд Ігоря Янковського» водночас уточнив, що за даними Берлінського кінофестивалю лише на Європейський кіноринок зареєструвалися понад 60 українських продюсерів, а ще є фестивальні акредитації. Тому делегація українців буде досить потужна і Україна буде помітною на цьому фестивалі.
    Головною українською подією на 68-му Берлінале стане світова прем’єра української стрічки «Коли падають дерева» режисерки Марисі Нікітюк, яка потрапила в престижну конкурсну програму Panorama Berlinale.
    «Україна буде гідно представлена цього року в Берліні - на одній з найголовніших подій у світовій кіноіндустрії. І вона тільки розпочинає участь у цілій низці міжнародних заходів цього року на інших великих кінофестивалях і кіноринках», - сказав голова Держкіно України Пилип Іллєнко.
    Серед інших традиційних заходів, за його словами, - представлення каталогу українських фільмів 2016-17 років та оновленого каталогу "Українська кіноіндустрія", низка заходів і зустрічей на самому Українському стенді, Український прийом для представників міжнародної кіноспільноти.
    «Берлінале» - це міжнародний кінофестиваль класу «А», який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу і щорічно проходить у Берліні (Німеччина). В рамках «Берлінале» щорічно проводиться Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.

    Тел.: +380 44 459 0304;
    Факс: +380 44 459 0305;
    E-mail:[email protected]
    web:www.iff-charity.org
    ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО
    «ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
    БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх
    вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна