ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фонд Ігоря Янковського організує бізнес-ланч на 69-му Міжнародному Берлінському кінофестивалі

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    З 7-го по 15-те лютого на Європейському кіноринку (EFM) 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який є одним із найважливіших у світі місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії, під традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination працюватиме Український національний стенд Ukrainian Films.
    11 лютого у рамках Co-Production Market відбудеться бізнес-ланч «Meet Ukrainian Producers» на 130 осіб, організований Фондом Ігоря Янковського та Асоціацією Helping Hand спільно з Державним агентством України з питань кіно. Про це розповів директор ГО «Фонд Ігоря Янковського» Тагір Імангулов під час прес-конференції в Укрінформі, 5 лютого.
    «Фонд Янковського сьомий рік поспіль бере участь у найбільших подіях у світі кіно, докладаючи зусиль до просування вітчизняного кінопродукту на найбільших фестивалях. Для представлення українського кіно за кордоном ми обрали формат бізнес-ланчу, як найбільш продуктивний. Ринок копродукції, у рамках якого ми проводимо наш захід, є надзвичайно важливим, бо він створений саме для того, щоб знаходити партнерів для тих проектів, які ще розробляються. Цьогоріч ми забезпечили чотирьом українським продюсерам доступ до всіх можливостей Co-Production Market, а ще п’ять продюсерів включені до спеціальної Visitors Program, до якої увійшли 75 учасників з усього світу», - наголосив Тагір Імангулов.
    Директор Фонду Ігоря Янковського також зазначив, що в рамках роботи національного стенду українським продюсерам буде надано можливість проведення окремих презентацій і зустрічей з іноземними партнерами.
    Головною українською подією на 69-му Берлінале стане світова прем’єра українсько-польско-британської стрічки Аґнешки Голланд «Mr. Jones», присвяченої темі Голодомору. Фільм знімався за підтримки Держкіно України до основного конкурсу Берлінале 2019.
    Ключовим елементом представлення України на Європейському кіноринку стали мотиви робіт української народної художниці Марії Примаченко. Цьогоріч виповнюється 110 років з дня її народження. Завдяки Благодійному фонду «Творча спадщина родини Марії Примаченко» казковий і загадковий світ картин мисткині презентуватиме іноземній аудиторії Україну як незвідану і багату на різноманітні образи країну.
    «В Україні зараз відбуваються певні «кіножнива»: ми збираємо те, що засіяли чотири роки тому. Усередині країни ми вже відвоювали частку у голлівудського кінематографа – за підсумками 2018 року, національне кіно отримало майже 8% від загального обсягу кінопрокату. Тепер ми готові показати, що український кінематограф досяг того рівня, коли може змагатись за головні призи таких престижних кінофестивалів, як Берлінський», - сказав перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін.
    Для презентації України на Європейському кіноринку Асоціація кіноіндустрії України на замовлення Державного агентства України з питань кіно підготувала каталог «Українські фільми 2018/2019» та презентаційний ролик українських фільмів, завершених виробництвом у 2018-му році.

    Berlinale - це міжнародний кінофестиваль класу «А», який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу і щорічно проходить у Берліні (Німеччина). В рамках кинофестиваля щорічно проводиться один з найбільших у світі Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.

    Фонд Ігоря Янковського – український благодійний фонд, заснований Ігорем Янковським. Благодійна організація об'єднала однодумців за спільною метою – розробкою та впровадженням освітніх і культурних програм в Україні.

    ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО
    «ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
    вул. Червоноткацька 42, м. Київ, 02094, Україна
    Тел.: +380 44 459 0304;
    Факс: +380 44 459 0305;
    E-mail: [email protected]
    web: www.iff-charity.org