ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Єрмак проти миру на Донбасі

    23 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у форматі відеоконференції відбулося 26 березня через епідемію коронавірусу. На зустрічі сторони підтвердили прихильність режиму сталого і повного припинення вогню, обговорювалося формування списків для взаємного звільнення бранців. Учасники ТКГ продовжили консультації щодо погодження ділянок розведення сил і засобів, враховуючи насамперед Гуманітарні критерії. Про це повідомляє прес-служба офісу президента України.
    Під час засідання жодних документів підписано не було, але 3 квітня були опубліковані протоколи засідання, які свідчать про те, що Україна несподівано відійшла від своїх же переговорних позицій. Наші переговірники на чолі з керівником офісу президента а. Єрмаком відмовилися:
    1. Затверджувати список на обмін і провести його 29 березня під Щастям, обговорювати нові списки.
    2. До 8 квітня розробити та представити план розмінування біля КПВВ.
    3. Затвердити заяву про підтвердження прихильності припинення вогню.
    4. До 8 квітня узгодити план підготовки до відкриття КПВВ в районі Золотого і щастя.
    5. До 3 квітня подати пропозиції щодо відновлення зв'язків України та ОРДЛО, до 3 травня завершити за ними роботу.
    6. До 3 квітня представити перелік актів, які треба прийняти для врегулювання конфлікту (це про "особливий статус Донбасу").
    По суті мирний процес заморожений до невідомих часів, що є не самою хорошою новиною для українців по обидва боки лінії розмежування.
    На тлі всього цього посилилися бойові дії на Донбасі, є постраждалі мирні жителі. Тобто на фронті сигнал вловили. У той же час, мирний процес ніхто не відміняв, і вірус вірусом, а українці живуть по обидва боки лінії бойових дій, і війну треба закінчувати.