ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ігор Янковський оголосив про старт VI -го Всеукраїнського Конкурсу дитячого малюнку «УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО»

    18 апреля 2024 четверг
    Аватар пользователя SEVEN

    В Україні стартує наймасштабніший Конкурс дитячого малюнку! 26 березня 2018 року Благодійний Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» почав прийом робіт учасників на VI-й Всеукраїнський Конкурс дитячого малюнку. Цього року тема конкурсу як завжди патріотична і актуальна: «УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО». Конкурс триватиме до 26 травня включно. Підбиття підсумків та нагородження переможців відбудеться в червні.

    «Світ навколо нас стрімко розвивається. Науково-технічний прогрес змінює країни і міста прискореними темпами. І це, звичайно ж, не може не зачіпати України. Бурхливі зміни відбуваються і в нашій країні. Іноді дорослим навіть важко уявити, якою стане Україна через кілька років. Але у дітей фантазія безмежна. Тому темою шостого щорічного Конкурсу дитячого малюнку стала «УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО». Я запрошую всіх юних художників поділитися своїм баченням майбутнього нашої країни на картинах. Впевнений, нас очікують справжні відкриття!», - зазначив, даючи старт Конкурсу, засновник благодійного Фонду Ігор Янковський.

    Пофантазувати на тему «УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО» запрошуються діти віком від 5 до 17 років з усіх регіонів України. На Конкурс приймаються твори дитячого образотворчого мистецтва, а саме: картини, малюнки, гравюри, виконані різними техніками на папері формату А2 і A3. Фонд Янковського «Ініціатива заради майбутнього», традиційно, після підбиття підсумків конкурсу в червні нагородить переможців цінними призами.

    За словами організаторів конкурсу, щорічно на розгляд професійного журі надходить величезна кількість дитячих робіт і всі вони гідні нагороди. З кожним роком кількість малюнків збільшується: якщо в 2016 році на конкурс надійшло понад 500 робіт від 488 юних художників України, то в минулому році - 605 робіт з 21 областей України. Всього ж за п'ять років проведення Конкурсу в ньому взяло участь більше трьох тисяч юних художників з усієї України. Нагороди отримали 235 переможців у 70 різних номінаціях.

    Конкурс має добру традицію включати до складу членів журі учасників попередніх конкурсів середньої та старшої категорії. Так, роботи художників-початківців оцінювали Владислава Гречкосій - переможниця І конкурсу "Мій рідний край - Україна" та ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Яна Дубникова - переможниця ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Марія Зволинська - переможниця ІІІ конкурсу "Віра. Надія. Любов."

    Традиційно після підбиття підсумків Конкурсу формується виставка фіналістів, яка експонується в Києві і за кордоном. За роки проведення Конкурсу роботи юних українців були показані на дев'яти великих виставках, в тому числі в Культурному центрі України в Парижі, штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, в будівлі Європарламенту в Брюсселі і під час Економічного форуму в м. Криниця-Здруй (Польща).

    У 2017 році Фонд Ігоря Янковського спільно з Міністерством культури України організували виставку переможців п'яти минулорічних конкурсів дитячого малюнку в стінах Міністерства. Це викликало позитивні відгуки, як самих співробітників держустанови, так і численних гостей, в тому числі членів зарубіжних делегацій, які ознайомилися з творчістю юних українських художників.

    Тел.: +380 44 459 0304;
    Факс: +380 44 459 0305;
    E-mail:[email protected]
    web:www.iff-charity.org
    ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО
    «ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
    БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх
    вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна