ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Інтервенція відбулася!" Ніцой здійняла паніку через Закарпаття та Угорщину

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Дитяча письменниця Лариса Ніцой забила на сполох через нібито поступове культурне "поглинання" Закарпаття Угорщиною.

    Вона закликала владу втрутитися в ситуацію і не допустити втрати контролю над регіоном. Жорсткий пост на цю тему Ніцой опублікувала на особистій сторінці у Facebook (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

    Лариса Ніцой

     

    "Інтервенція Угорщини в Україну вже відбулася. Відділення території – лише питання часу. На Закарпатті Угорщина створила мережу коледжів (у планах 150 професійних закладів) із навчанням угорською мовою для всіх учнів, хто не склав ЗНО українською мовою. Відтепер можна української не знати і не паритися з цього приводу. Для таких українців Угорщина створила в Україні угорську освіту. І наголосила, що мережа коледжів створена в "рамках боротьби Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) за використання угорської мови і за систему освіти закарпатської угорської громади", – стверджує письменниця.

     

    Крім того, вона зазначила, що українці Закарпаття дедалі активніше вивчають угорську мову. За її даними, навчання відбувається в 10 районах, 37 населених пунктах, 49 точках, 206 групах.

    Як пише Ніцой, від початку листопада сертифікат на знання угорської мови отримали 1700 українців. А у 2016 році угорської мови Угорщина навчила 21 тисячу українців. Для цього офіційним Будапештом були створені спеціальні курси на Закарпатті.

     

    Larysa Nitsoi

    Інтервенція Угорщини в Україну вже відбулася. Відокремлення території лише питання часу.

    1. На Закарпатті Угорщина створила мережу коледжів (у планах 150 професійних закладів) з навчанням угорською мовою для всіх учнів, хто не здав ЗНО українською мовою. Віднині можна української не знати і не паритися з цього приводу. Для таких українців Угорщина створила в Україні угорську освіту. І наголосила, що мережа коледжів створена в «рамках боротьби Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) за використання угорської мови та за систему освіти закарпатської угорської громади».

    2. Українці Закарпаття все активніше вчать угорську мову. Навчання проходить у 10 районах, 37 населених пунктах, 49 точках, 206 групах. У цьому місяці сертифікат зі знання угорської мови отримали 1700 українців. З 2016 року угорській мові Угорщина навчила 21 тисячу українців. Українці навчаються безкоштовно угорській мові на безкоштовних курсах, які організувала Угорщина на території України, на Закарпатті.