ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

КМКС: “покарання” під маскою благодійності

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Валерія

    КМКС

     

     

    Стрімке поширення епідемії COVID-19 в світі, стало не тільки приводом посилення паніки серед населення та перевіркою влади на готовність протидії різним дестабілізуючим факторам, а й чудовою можливістю для окремих політичних сил «пропіаритися» та шляхом так-званої «благодійної допомоги» підвищити свої політичні рейтинги

    Не могли не скористатися даною можливістю і представники «Товариства угорської культури Закарпаття», які разом з впровадженням карантинних заходів, оголосили збір благодійних коштів на користь власного Благодійного фонду «КМКС», що належить Василю Брензовичу.

    Як зазначають самі представники організації, станом на 8 квітня на вказаний благодійний рахунок надійшло 2 384 712 гривень, 2 685 євро, 271 000 форинтів та 195 швейцарських франків, а ініціативні лідери продовжують збір коштів  та навіть встановили 152 скриньки у 102 населених пунктах Закарпаття.

    Частину зазначених коштів примусово перерахували підконтрольні «КМКС» організації. Так, від 10 до 30 відсотків від заробітної платні «добровільно» погодились перерахувати викладачі та працівники Закарпатського Угорського Інституту (в якому нещодавно відбувся ренесанс керівника закладу), журналісти та співробітники «21 каналу», газети «Карпатський об’єктив», сайту «Karpat.in.ua» та інші.  

    Представники оргапоказово закуповують та передають засоби особистого захисту для медичних працівників, дезінфікуючі розчини та необхідне медичним закладам та амбулаторіям обладнання, та навіть збирають продуктові кошики для найбільш вразливих верств населення. Ця діяльність постійно висвітлюється у власних ЗМІ, які також “добровільно” перерахували частини своїх зарплат у фонд Брензовича.

    На перший погляд, дана картинка виглядає досить органічною, а вказане мало б викликати неабияку повагу… Якби ж це було реальним бажанням допомогти, а не просто черговою піар-кампанією, яка допоможе збільшити рейтинги Василя Брензовича та його команди перед місцевими виборами та в черговий раз показати офіційному Будапешту свою благонадійність та завзяття у допомозі співвітчизникам.

     

    Політичне підґрунтя «благодійності»

    Як ми можемо спостерігати, матеріальну допомогу від ТУКЗ-КМКС отримали амбулаторії населених пунктів в яких компактно проживають представники угорської національної меншини.

    Та нажаль, в список «благодійників» не ввійшли населені пункти, які на думку керівництва організації є «недостойними» допомоги від ТУКЗ-КМКС. Адже саме через низьку активність представників угорської громади в смт.Королево та с.Веряця, що на Виноградовщині, Василь Брензович не переміг під час виборів до Верховної Ради України у 2019 році. Це добряче вдарило по авторитету Товариства та його керівника в очах офіційного Будапешту.

    Тож, тепер Василь Брензович та його послідовники, вважають мешканців цих населених пунктів ненадійним угорцями.  Останні мають усвідомити, що без ТУКЗ-КМКС та його підтримки їм доведеться розраховувати тільки на допомогу української влади та власні сили.

    Ось так, Василь Брензович та його команда, які постійно “вболівають” за права та свободи угорців Закарпаття, показали своє справжнє обличчя та банальний політичний мотив, що хочуть видати за благодійність, сердечність та бажання допомогти «співвітчизникам».