ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

A KMKSZ-nél is téma volt a magyar útlevélkezelők kekeckedése

  03 июля 2022 воскресенье
  Аватар пользователя uzhgorod

  A KMKSZ elnöksége napirendjére tűzte a múlt kedden az ukrán–magyar határátkelőkön történteket – írja a Kárpátalja című lap.

  tiszabecs

  Mint ismeretes, számos érvényes vízummal Kárpátaljáról Magyarországra tartó utazót azért fordítottak vissza az útlevél ellenőrzés során a határ magyar oldaláról, mert nem tudták felmutatni a vízumigényléshez a KMKSZ által kiadott támogató nyilatkozatot.
  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon az esettel kapcsolatban korábban lapunknak elmondták, hogy a schengeni határellenőrzési kódex értelmében az útlevélkezelőnek jogában áll kérni a belépésre jelentkezőtől a szóban forgó dokumentumot, bár azt az utazónak nem kötelező magánál tartania. Ugyanakkor a hatóság szóvivője nem tudott magyarázattal szolgálni arra, hogy ha egyszer korábban sohasem kérték ellenőrzéskor a támogató nyilatkozat felmutatását, most váratlanul miért fordítottak vissza annak hiánya miatt több tucat embert a határról.
  A KMKSZ elnöksége ezért úgy döntött, hogy közvetlenül Martonyi János külügyminisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől kérnek magyarázatot a kárpátaljai magyarokkal szembeni méltánytalan eljárásra – áll a Kárpátalja cikkében