ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Луцьк відзначає Міжнародний день людини із синдромом Дауна

    19 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Новости религии
    21 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день людини із синдромом Дауна. Відповідно до статистичних даних Світової організації охорони здоров’я ймовірність народження дитини з цією хворобою становить 1:700 новонароджених, не залежно від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків. Такі діти разом з батьками щодня борються за гідне життя та адекватне ставлення суспільства.
    Аби привернути увагу лучан до проблеми людей з синдромом Дауна 21 березня на Театральній площі Луцька о 14:00 відбудеться флеш-моб «Кольоровий Луцьк» у рамках акції LotsofSocks (Сила силенна шкарпеток). Ця акція відбувається у 64 країнах світу.
    Лучанам пропонують прийти до центру міста у кольоровому одязі та шкарпетках на 5 хвилин, аби висловити свою підтримку людям з синдромом Дауна. Зі шкарпеток можна зробити шарф чи прикрасити сумку. Лучани-учасники флеш-мобу зможуть придбати сувенір на згадку, отримати інформацію про хворобу, а також подарувати свої теплі обійми дітям-даунам що будуть присутні.
    Організатор акції волонтерський клуб «Зірка надії». Захід проводиться за підтримки Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Запрошуються представники засобів масової інформації до висвітлення акції та її анонсування. Контактна особа: Віталій Смірнов, тел.: 099 72393 79, е-mail: [email protected]