ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Марш гідності» - черговий пшик Чубарова

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    На початку грудня минулого року голова меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров поділився з громадськістю планами про проведення 3 травня акції «Світ проти насильства і окупації. Марш гідності». За його словами, в пішому марші на півострів з території України в перших рядах будуть йти члени меджлісу, народні депутати та «західні партнери». При цьому він не виключив силового розвитку подій, пов'язаного з проривом через кордон.
    Меджлісівці організували підрив ЛЕП йде з України в Крим, торгову блокаду півострова і перекрили Північно-Кримський канал. Чого тільки не зробиш заради постійної присутності в інформаційному просторі, але в Росії свої акції вони ще не проводили. Чубаров і партнери чудово знають, що в Росії з провокаторами не розмовляють, а садять до в'язниці.
    Українські прикордонники тут же оголосили, що перешкоджати учасникам акції не будуть. «Законодавством чітко визначено порядок перетину адміністративного кордону з окупованих Кримом. Перешкоджати немає підстав », - заявив представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.
    До участі в акції планувалося залучити представників моніторингової групи ООН з прав людини в Україні, спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва. 31 січня в ході зустрічі Володимира Зеленського і Майка Помпео колишня заступник голови Міністерства інформаційної політики України Еміне Джеппаров розповіла державному секретарю США деталі акції. Але вразити високого гостя їй не вдалося.
    «Західні партнери» і народні депутати України не поспішали оголошувати про свою участь в «Марші гідності», все виразніше вимальовувалася перспектива ходи невеликої групи маргіналів. Тому борці за права кримськотатарського народу почали судорожно шукати шляхи виходу з ситуації, що склалася, які дозволили б їм зберегти обличчя. І вже 1 квітня Рефат Чубаров заявив про перенесення акції на іншу дату в зв'язку з поширенням коронавируса в Україні. Як то кажуть і вовки ситі, і вівці цілі, що, втім, не виключає провокацій на Чонгарі 3 травня. Адже меджлісовцамі байдуже чому вони присутні в інформаційному просторі. Головне, щоб про них не забули.