ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МЗС викликав посла Чехії через візит пропутінських кримських татар у Прагу, - Зеленко

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Людська правда

    Міністерство закордонних справ України викликало посла Чехії Радека Матулу через відвідання представниками прокремлівської кримськотатарської організації "Кирим бірлігі" Праги.

    Про це повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

    "31 жовтня до МЗС України було запрошено посла Чеської Республіки в Україні Радека Матулу. Чеському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку із відвіданням 30 жовтня керівником псевдотатарської проросійської громадської організації "Кирим бірлігі" прийняття з нагоди Національного свята Чеської Республіки та подальших публікацій даної організації на власному сайті і мережі Facebook", - зауважила вона.

    За словами Зеленко, посол Чехії в Україні наголосив, що ця інформація є фейковою і не відповідає дійсності.

    Читайте також: Президент Чехії Земан не визнавав Крим частиною Росії, - прессекретар

    "Також дипломат підкреслив, що представники "Кирим біргілі" не були запрошені на офіційну частину прийняття та не мали жодного контакту з Президентом Чеської Республіки", - додала Зеленко. Вона також зауважила, що Матула запевнив українську сторону у незмінності позиції Чеської Республіки стосовно анексії Криму та тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України.

    Читайте також: Візитом "пропутінських" кримських татар у Чехію зайнялися прокуратура і СБУ

    30 жовтня стало відомо, що представники маргінальної організації "Кирим бірлігі", що підтримує окупацію Криму Росією, побували в Празькому граді на урочистому прийомі з нагоди 101 річниці від дня утворення Чехословаччини.

    Посольство України в Чехії назвало це запрошення провокацією.

    Інформацію про візит делегації до Чехії перевіряє прокуратура Автономної Республіки Крим. СБУ встановлює особи членів делегації.

    Сподіваємось, правоохоронцям не буде важко знайти пропутінських "русинів", які провели зрадників кримськотатарського народу: Тяска, Джугана, Поп та інших.