ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На VІI-й Всеукраїнський Конкурс дитячого малюнку "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!" надійшло понад 100 робіт

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    1 червня 2019 року в Україні успішно стартував наймасштабніший VІI-й Всеукраїнський Конкурс дитячого малюнку "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!", ініційований Благодійний Фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього". Станом на 30 липня 2019 року на адресу Конкурсу надійшло 133 роботи. Прийом робіт триває до 1 вересня включно.

    За кількістю поданих робіт на Конкурс малюнків лідирує друга вікова категорія (8-12 років), діти якої надіслали 68 художніх робіт. Найактивнішими були юні художники з Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської, Чернівецької та Одеської областей.

    Організатори привернули увагу дітей та юнацтва до глобальної екологічної катастрофи, викликаної діяльністю людини. За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) щороку з поверхні Землі зникає 13 млн гектарів лісу — це ділянка розміром майже як Греція. Щодня вимирає до 70 видів рослин і тварин.

    Щорічно на розгляд професійного журі надходить величезна кількість дитячих робіт і всі вони гідні нагороди. Кількість малюнків збільшується: у 2016 році на конкурс надійшло понад 500 робіт від 488 юних художників України, торік — рекордні 1053 роботи від 1013 юних художників з 23 областей України. Всього ж за 6 років проведення Конкурсу в ньому взяло участь більше чотирьох тисяч юних художників з усієї України.

    У 2017 році Фонд Ігоря Янковського спільно з Міністерством культури України організували виставку переможців п'яти минулорічних конкурсів дитячого малюнку в стінах міністерства. Це викликало позитивні відгуки, як самих співробітників держустанови, так і численних гостей, зокрема членів зарубіжних делегацій, які ознайомилися з творчістю юних українських митців.

    Конкурс має добру традицію включати до складу членів журі учасників попередніх конкурсів середньої та старшої категорії. Так, роботи художників-початківців оцінювали Владислава Гречкосій — переможниця І конкурсу "Мій рідний край — Україна" та ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Янна Дубнікова — переможниця ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Марія Зволинська — переможниця ІІІ конкурсу "Віра. Надія. Любов." та Лілія Дорошенко, переможниця ІV-го конкурсу “Україна шлях до миру" та V конкурсу “Україна — Земля талантів" Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку.

    Визначені, поважним журі Конкурсу, переможці отримають цінні подарунки. Традиційно після оголошення результатів Конкурсу формується виставка робіт фіналістів, яка експонується у Києві.

    Нагадаємо, вже впродовж багатьох років, Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» піклується про творче покоління талановитих юних українців. У свою чергу, кількість учасників активно зростає з кожним роком. Роботи фіналістів і переможців презентують не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, роботи учасників III-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Віра. Надія. Любов." були представлені у будівлі Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Також виставки дитячих картин, що увійшли до фіналу конкурсу малюнка, експонувалися у Бельгії, Франції та Польщі.