ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

НАЗК внесло припис в.о. Голови Фонду держмайна Віталію Трубарову

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Лара-блогер

    НАЗК винесло припис Віталію Трубарову

    Національне агентство з питань запобігання корупції  внесено припис в.о. Голови Фонду державного майна України щодо невиконання вимог Закону України "Про запобігання корупції" та вимагає проведення службового розслідування.

     

    В наслідок проведення позапланової перевірки на Державному підприємстві «Первомайськвугілля» НАЗК встановило, що керівництво підприємства порушило вимоги Закону України «Про запобігання корупції» (ч. 5 ст. 62 та ч. 1 ст. 64), а саме до 1 червня 2018 р. не провело конкурс і не обрало відповідального за реалізацію антикорупційної програми (Уповноваженого). Згідно законодавства, данна посада обов'язкова для підприємства і передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища.  

     

    Відповідальним за таке порушення є посадові особи Фонду Держмайна, що не організували проведення спеціальної перевірки стосовно переможця конкурсу на посаду і в загалі не проконтролювали викононання обовязкових приписів закону.

    З метою виявлення причин, що сприяли невиконанню посадовими особами Фонду державного майна України вимог частини першої статті 56, частин першої та третьої статті 57 Закону України "Про запобігання корупції", НАЗК вимагає проведення службового розслідування, за результатами якого вжити заходів у встановленому законом порядку.

    Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

     

    Також, за результатами перевірки,  винесено припис Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.