ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Незавидні долі активістів-бойовиків терористичних Л/ДНР Донбасу

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя KROM

    Після ліквідації Олександра Захарченка багато оглядачів відзначили: біля керма угруповань «ЛДНР» практично не залишилося тих, хто захоплював регіон в 2014-му. Якщо поглянути на пропорції, то з призвідників «руської весни» і справді живі і не в бігах - одиниці. Отже, подивимось на типові активістів «руської весни» на Донбасі на прикладі В.Болотова та Г.Ципкалова

     

    Валерій Болотов - перший глава угруповання «ЛНР»

    До «руської весни» Валерій Болотов був головою Спілки ветеранів повітряно-десантних військ Луганській області, а також, за словами екс-начальника управління СБУ в Луганській області Олександра Петрулевича, «смотрящим» за копанками - і підкорявся Олександру Єфремову.

     

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=305&v=CUXQW59v1OQ&feature=emb_logo

     

    5 квітня 2014 року Болотов закликав луганський «антимайдан» до відкритого протистояння з українською владою, після чого став першим главою угруповання «ЛНР». Але не надовго. У травні 2014 року на нього було скоєно замах, а вже в серпні він пішов у відставку - наслідки поранення не дозволяють «працювати на благо луганчан».

    Помер Болотов в Москві в 2017 році в своїй квартирі. За інформацією російських ЗМІ - серцевий напад.

     

    Геннадій Ципкалов - колишній «прем'єр-міністр» угруповання «ЛНР»

     

    Водій до 2011 року, інженер до 2014 року - такі посади записані в трудовій книжці Геннадія Ципкалова. А після участі в захопленні будівлі луганського СБУ став заступником Болотова, пізніше «главою ради міністрів ЛНР», а вже за часів правління Плотницького - його радником з військово-промисловому комплексу.

     

    https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2016/04/d/d4/d4c8cdbc-b405-41a5-a0fc-0e886873662c.mp4

     

    У вересні 2016 року головний луганський сепаратист Ігор Плотницький оголосив Ципкалова організатором спроби «перевороту». Через тиждень колишнього «прем'єр-міністра ЛНР» знайшли повішеним. Офіційна версія - самогубство. Ось тільки за словами Олексія Карякіна, який називає себе «главою парламенту ЛНР», Ципкалова закатували до смерті - «переламані ребра, численні гематоми».