ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обережно: психічні порушення

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

     

    Ми живемо в країні постійних стресів і масштабних потрясінь. Українців регулярно б'ють по голові кризи і підвищення тарифів, тримають у постійному страху ціни на медичні послуги, зводить з розуму політична пропаганда, нам «зносять дах» майдани, багатьох перетворила на безумців війна. Не дивно, що Україна вже давно є найбільш психічно нездоровою країною в Європі! З 2013 року Україна міцно займає перше місце за кількістю психічно хворих людей на 100 тисяч населення.

     

    В кінці минулого місяця вся країна була вражена вбивством 13 – річної Христини П'янової, мати якої спочатку завдала їй 20 ударів ножем, потім відрубала голову сокирою, поклала її в пакет і пішла з нею по шосе-чомусь абсолютно гола, чим і привернула до себе увагу. Все це так не вкладалося в голові, що деякі були готові повірити в релігійну або навіть містичну версію трагедії-хіба мало, може бути, мати вирішила, що її дочка-демон! Чи була вона божевільною? Раніше ніколи не була на обліку і навіть не зверталася до психіатра. За словами сусідів, вона не торкалася до пляшки, поводилася цілком нормально - але іноді була схильна до спалахів гніву (що вже вимагало уваги лікарів). Але, на жаль! Одного разу жінку " перемкнуло» …

     

    Українці вкрай неохоче йдуть до психологів, психотерапевтів, а тим більше до психіатрів-не кажучи вже про те, щоб добровільно стати на облік або лягти в лікарню! Більшість постійних пацієнтів діляться на дві групи: ті, хто сам прийшов за довідкою про пенсію по інвалідності, і ті, кого відправили (або привезли силою) після якогось зриву. Тому не тільки мирні іпохондрики залишаються непоміченими, але і, на жаль, вкрай небезпечні психопати (соціопати), садисти, хворі з початковими стадіями шизофренії і параної.

     

    Втім, навіть якби вона привернула увагу лікарів раніше, це навряд чи змогло б запобігти трагедії - адже в ході горезвісних "реформ«, розпочатих грузином Квіташвілі і американкою Супрун, і продовжених їх» ученицею" Скалецької, залишки української психіатрії були практично знищені. "Реформатори" вирішили, що на це витрачається занадто багато бюджетних грошей (які ж потрібніше віддати МВФ!), а більшість лежать в психдиспансерах і клініках хворих-утриманці на шиї держави.

     

    Тому в ході двох етапів "медичної реформи «(восени 2018 і навесні 2020), незважаючи на відчайдушні протести лікарів, психіатричні лікарні і диспансери були» оптимізовані" – тобто більшість з них були закриті, в тому числі установи із суворим режимом, де знаходилися соціально небезпечні пацієнти. Всі вони були відправлені "лікуватися амбулаторно", тобто по домівках. 30% медичних працівників були звільнені, решту переведено на мінімальну заробітну плату…

     

    Найжахливіше, що відправляють на» амбулаторне лікування " всіх підряд: параноїків, психопатів, що пішли в себе депресивних хворих, а також трясуться старих і беззахисних відсталих. Це нагадує мені картини 1941 року, коли німці також виганяли пацієнтів з психіатричних лікарень-тільки тепер їх не розстрілюють і не труять газом! Але ж вигнання в сувору дійсність просто вб'є деяких з них: хтось покінчить з собою, хтось загнеться від голоду і холоду під парканом. А деяких може також "перемкнути", і вони нашкодять оточуючим.

     

    Але хіба це хвилює тих, хто методично знищує і українську медицину, і самих українців?