ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про створення коаліції проти зовнішнього управління Україною

    18 апреля 2024 четверг
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    В Україні склалася "дивна" коаліція з Коломойського, Тимошенко і Медведчука. Кожен з гравців переслідує свої цілі, але ситуативний союз може боляче вдарити по рейтингу діючої влади, в якій вихідців з некомерційних організацій як ніколи багато.

    22 січня, поки верхівка української влади була в Давосі, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко організувала прес-конференцію, на якій виступила проти зовнішнього управління Україною. За її словами, всі головні рішення приймають ставленики західних корпорацій.

    "Як так сталося, що всі системи управління державою передані зовнішнім фінансовим колам, як так вийшло, що Національний банк, Міністерство фінансів, Міністерство економіки, всі ключові керівники, прем'єр-міністр, частина силовиків отримують стратегії і команди з-за меж України", – запитувала Тимошенко, звертаючись в першу чергу до СБУ і глави цієї служби, колишнього бізнес-партнера Зеленського Івана Баканова.

    Тепер партія" Батьківщина " подаватиме проект закону про іноземних агентів – аналог закону, що діє в США. Згідно з ним кожен чиновник, політик, який отримує гроші з-за кордону, повинен задекларувати ці гроші.

    Варто зазначити, що Тимошенко далеко не перший український політик, який розпочав "антисоросівську" кампанію. Проти американського мільярдера і його структур в Україні активно працюють також Віктор Медведчук, він же лідер партії "ОПЗЖ" і депутати, близькі Ігорю Коломойському – зокрема, Олександр Дубинський. Враховуючи, що сама Юлія Володимирівна стала частою гостею ефірів телеканалів депутата " ОПЗЖ "Тараса Козака (112, NewsOne і ZIK), то можна сміливо говорити про створення ситуативної коаліції, яка дружить проти"грантоїдів".

    Хоча багато політологів бачать в таких розкладах швидше технологію для внутрішнього споживача, а не спробу позбутися зовнішнього управління. Не можна заперечувати той факт, що необхідність такого протистояння все-таки є. Країна зараз перебуває під зовнішнім управлінням, керують нею транснаціональні корпорації і міжнародні олігархи, які сприймають Україну як територію підрядів і засіб заробітку.

    Що все це означає І до чого призведе?

    В Україні склалася нехай ситуативна, але потужна антигрантівська (вона ж "антисоросівська") коаліція. Кожен з учасників переслідує свої цілі.

    Ігор Коломойський веде боротьбу за повернення Приватбанку, Юлія Тимошенко мобілізує консервативний електорат, який виступає проти приватизації землі, Віктор Медведчук закріплюється на південно-східному електоральному фланзі. Фінансовий, медійний і політичний капітал Союзу Тимошенко-Коломойський-Медведчук буде спрямований в першу чергу на зміну уряду Гончарука.

    Політичний батл крім цікавого шоу відіб'ється і на простих українцях. Зокрема, продовжиться доопрацювання закону Про ринок землі, звідки будуть витіснятися лазівки для іноземного капіталу.