ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Росія впевнено йде до трибуналу

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Якщо вам набридло наступати на граблі - спробуйте на них стрибнути. У мене таке відчуття, що Кремль зараз саме таку стратегію розвиває. Всупереч гірким урокам.

     

    Тобто кремлівські мишки плакали, кололися, але продовжували їсти кактус. Кастанеди, напевно, перечитали. На даний момент відносно РФ діють санкції за незаконну анексію Криму і агресію на Донбасі.

     

    Схоже, хлопцям здалося мало, і вони хочуть отримати трибунал за застосування хімічної зброї. А це вже зовсім інший вирок ...

     

    Зрозуміло, що українці (крім окремих гранично упоротих з розповідями про громадянську війну на Донбасі) давно не мають жодних ілюзій про честь, совість і якісь правила для російських військових. Тортури, розстріл полонених, порушення угод, боягузливі відмови визнати правду - надивилися.

     

    Україна воює з ними шостий рік і прекрасно знає - ворог жорстокий і абсолютно безпринципний.

     

    Але в Лівії ці хлопці відзначилися навіть на цьому тлі.

     

    Отже, визнаний світовою спільнотою уряд національної злагоди Лівії звинуватило російських найманців з ПВК Вагнера в застосуванні хімічної зброї в столиці країни Тріполі. За словами міністра внутрішніх справ Лівії Фатхі Башага, російські найманці, що воюють на боці генерала Халіфи Хафтара, використовують нервово-паралітичний газ в боях в районі Салах ад-Дін на півдні міста.

     

    Кремль буде традиційно доводити, що «іхтамнет» і «я не я і ПВК не моя». Наскільки це спрацює для трибуналу - питання дискусійне.

     

    Мінімальний результат - винними визнають всіх учасників, командирів, організаторів і спонсорів цієї ПВК. Для РФ це означає вимоги про видачу і санкції при відмові.

     

    Максимум - трибунал визнає зв'язок ПВК з Кремлем і санкції прилетять просто величезні.

     

    У будь-якому випадку для РФ це вибір між «хреново» і «дуже хреново». Плюс, розв'язує руки всім, хто воює з РФ і її сателітами.