ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

РПЦ ПРОТИ ПЦУ СПЕРШУ ВИКОРИСТОВУЄ БАБУСЬ-ФАНАТИЧОК, ПОТІМ КОЗАЦЬКО-СПОРТИВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ, – ГУДИМА

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Людська правда

    Православна Церква України продовжує розбудовуватись, не зважаючи на спротив УПЦ Московського Патріархату, яку вважають інструментом Кремля і якій вдалося залучити на свій бік окремих регіональних керманичів поліції. Про це в інтерв’ю газеті «Україна молода» розповів один із учасників Собору відродження Автокефальної Церкви України Олександр Гудима, повідомляє Радіо Свобода.

     

    Він зазначає, що ніколи не мав ілюзій щодо такої собі легкої маршової ходи і масового переходу громад, орієнтованих на Москву, в лоно української, суто київської, Церкви. Адже головним опонентом ПЦУ в державі є РПЦ. А це, як наголошує експерт, – найдосконаліший інструмент соціологічного дослідження українського суспільства. За тими традиціями, московський піп досі обов’язково пише благочинному, що робиться у парафії, про що люди говорять тощо. Усе це підсумовують, узагальнюють і направляють до спецуправління ФСБ.

    Тому вони прекрасно були інформовані про те, що створення ПЦУ не матиме надто катастрофічних наслідків для них. Інакше б вони зробили упереджувальні кроки. Тому що попівство там затяте. Здатне впливати на українське суспільство. У будь-якому селі є з десяток фанатично налаштованих бабусь, які паралізують волю інших.

    На допомогу їм приходять організації проросійського спрямування, насамперед козацько-спортивні та релігійні, які напряму фінансуються з Росії, стверджує Гудима. На вершині піраміди всім відомий депутат Вадим Новинський. У них є координаційний центр. І це надзвичайно небезпечна структура для майбутнього України. Це «п’ята колона», яка організована, воєнізована, яка знає команди, знає порядок, знає місце в строю. І вона зараз підпирає і практично все це контролює. Тобто, якщо будь-яка парафія чи громада заявляє про бажання перейти до ПЦУ, одразу з цієї піраміди кидається туди все і все колошматить, стверджує експерт.