ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СБУ затримала агента російських спецслужб на псевдо «Біла балаклава»

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Сергій Молнар

    СБУ затримала агента російських спецслужб на псевдо «Біла балаклава»

    Затриманим виявився член команди звинуваченої у державній зраді депутатки Надії Савченко

    Суспільство — Катерина Чурилова, сьогодні, 12:2716262

    •  

    СБУ затримала агента російських спецслужб на псевдо «Біла балаклава»

    фото «Деловая столица"

    Моринець у балаклаві на мітингу у Києві в листопаді 2018 року

    Служба безпеки України 18 лютого затримала Євгена Моринця, також відомого як «Біла балаклава». Його підозрюють у роботі на російські спецслужби. Про це на брифінгу 19 лютого розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко, пише LB.ua.

    «Відбулися обшуки в офісі та за місцем проживання трьох активних учасників групи підтримки Надії Савченко, які в координації з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, котрий переховується від українського правосуддя в Росії, здійснювали підготовчі заходи для організації провокацій, що мали стати поштовхом до насильницької зміни влади», – повідомив він.

    Під час обшуків затримали чоловіка на ім’я Євген Моринець. У нього знайшли «коктейль Молотова», який підозрюваний нібито планував використати найближчим часом для підпалу в Києві.

    За словами представника СБУ, він готував масові протести після першого туру виборів під приводом фальсифікацій. У координації з Дульським Моринець мав забезпечити захоплення адміністративних будівель і кровопролиття.

    «Як один з основних об'єктів Моринець вивчав можливість захоплення будівлі Верховної Ради України», – заявив Кононенко. Активні дії мали початися 31 березня, відразу після закриття виборчих дільниць.

    Моринцеві повідомили про підозру за ч. 1 і ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу – дії, спрямовані на захоплення державної влади.

     

     

     

    Нагадаємо, у листопаді 2018 року невідомий активіст, якого охрестили «Білою балаклавою» у центрі Києва закликав до повалення влади та так званого третього Майдану. Низку відео із закликами до активних дій він оприлюднив на YouTube. Проте на акцію у центрі столиці за його закликом прийшли лише кілька сотень маргіналів. Згодом з’ясувалося, що протест влаштував помічник народної депутатки Надії Савченко, яку звинувачують у державній зраді.

    Як писав ZAXID.NET, лідера радикальної громадської організації «Наждак» Миколу Дульського також підозрюють у організації обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку та спробі перекриття міжнародної траси Львів – Рава-Руська за завданням спецслужб Російської Федерації.

    Нині він переховується на території РФ, окрім державної зради українські правоохоронці розшукують його за погрозу вбивством.