ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні в Ужгороді судитимуть одночасно кримінального авторитета Копчу та його сина

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Віталій Грегор
     
     

    В понеділок, 12 лютого о 10:00, Апеляційний суд Закарпатської області розгляне одночасно дві апеляційні скарги щодо запобіжних заходів у двох резонансних кримінальних справах, до яких причетна родина закарпатського "кримінального авторитета" із Великого Березного.


    Щодо Володимира Копчи, який підозрюється у навмисному вбивстві із хуліганських мотивів місцевого вчителя у смт.Великий Березний наприкінці 2011 року, приховувався від слідства і наприкінці 2017 року здався поліції, суд відбудеться у складі апеляційних суддів Мишинчук Н.С.,  Гошовський Г.М., Стан І.В.

    Розглядатиметься апеляційна скарга підозрюваного В.Копчі щодо запобіжного заходу, в якій він просить обрати йому більш м'який запобіжний, не пов'язаний із триманням під вартою.

    Як повідомлялося раніше, 9 січня 2018 р. Ужгородський міськрайонний суд залишив під вартою В.Копчу без можливості внесення застави на період досудового розслідування, продовживши аналогічний попередній запобіжний захід, який був обраний 16 листопада 2017 р., після того як підозрюваний сам здався закарпатській поліціі, від якої переховувався з 2011 року.
    http://zakarpattya.net.ua/News/177697-Sud-v-Uzhhorodi-zalyshyv-pid-vartoiu-kryminalnoho-avtoryteta-Kopchu
    .

     

    Щодо його сина - Юрія Копчі, який підозрюється в стрілянині 30 січня 2018 р. у нічному караоке-клубі Ужгорода, який з групою осіб намагався сховатися з місця події та приховати зброю, але оперативно був затриманий ужгородською поліцією, суд відбудеться в тій самій годині у складі  апеляційних суддів Животов Є.Г., Крегул М.М., Стан І.В.

    Розглядатиметься апеляційна скарга закарпатської прокуратури щодо запобіжного заходу підозрюваному в злочині, передбаченому ч.4 ст.296 ККУ "Хуліганство", Ю.Копчі. Сторона обвинувачення проситиме змінити рішення суду 1-ї інстанції, а саме - на міру запобіжного заходу тримання під вартою без можливості внесення застави. Наскільки відомо, підозрюваний проситиме навпаки - обрати йому більш мягкий запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

     

    Як я повідомляв раніше, 1 лютого 2018 р. Ужгородський міськрайонний суд, не зважаючи на суспільно-небезпечний характер вчиненого злочину і особи підозрюваного, обрав Ю.Копчі запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення незначної застави - всього 60 тис. грн. Вже 5 лютого Ю.Копча вніс дану мізерну заставу та вийшов на волю.

    http://gregor-ua.blogspot.com/2018/02/5-Uzhgorod-Kopcha-vyjshov-na-volju.html
     
     
     
    Слід нагадати громадськості, що Копча-молодший, окрім розшуку міліцією наприкінці 2011 року, був засуджений за підпал автомобіля до 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 2 роки вироком Ужгородського міськрайонного суду 9 вересня 2014 року. Втім, упродовж 2015, тобто під час перебування на іспитовому терміні, був звинувачений слідством одразу у трьох нових злочинах, що супроводжувалися застосуванням сили та травмуванням людей.
     
    Цікавий і той факт, що в суддівській апеляційній колегії щодо Юрія Копчі братиме участь суддя Євген Животов, який обізнаний з його кримінальною біографією, оскільки вже одного разу його судив - залишивши без змін 9 січня 2015 року вищезгаданий вирок Ужгородського міськрайонного суду щодо підпалу автомобіля. 
     

    Враховуючи сумновідому характеристику осіб підозрюваних та суспільно-небезпечний характер злочинів, залишається сподіватись, що рішення закарпатської Феміди буде об'єктивним та справедливим по всій суворості закону.
     
    Громадський правозахисник Віталій Грегор