ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сумнівне керівництво ФДМУ Віталієм Трубаровим матиме катастрофічні наслідки - експерт

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Процес приватизації держмайна під керівництвом Віталія Трубарова

    Міжнародним партнерам України (зокрема ЄБРР та МВФ) та іноземним інвесторам можна не сподіватись на прозору і результативну «велику» приватизацію, бо керує цим процесом людина, якій Генеральною прокуратурою підготовлена підозра у незаконній приватизації. Таку думку оголосив експерт з питань приватизації Громадської ради при ФДМУ Дмитро  Качур.

     

    На думку експерта, таке незаконне призначення на посаду виконуючого обов'язки голови Фонду Держайна Віталія Трубарова матиме для України катастрофічні наслідки.

    «Кожен підпис під ключовими документами по приватизації, який ставить ця людина є сумнівним та може бути доведено що був нелегітимним. Згортається програма обрання міжнародних радників по приватизації. Знищено інституції громадського контролю за приватизацією. Активно руйнується фахова вертикаль Фонду державного майна із заміною фахівців на «кишенькових» чиновників, готових ставити підписи під «ручну» приватизацію, зокрема  «Центренерго» та «ОПЗ» - наголосив експерт.

     

    Персону пана Трубарова вже не перший рік оточують скандали, а експерти і активисти б'ють на сполох в правоохоронні органи компромітіруючими персону Трубарова фактами.

     

    Нагадаємо, що з 21 листопада 2017 року ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем екс-керівником Регіонального відділення Фонду держмайна по м. Києву Віталієм Трубаровим при наданні в оренду та приватизації держмайна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК (зловживання владою або службовим становищем). На даний час досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває, а доки слідство триває - Трубаров здійснює «велику» приватизацію, хоча експертне оточення має великі сумліви в його професийності.

    На думку експертів, саме за керівництва Трубарова у Києві відбулись чисельні «схеми» із державним майном, у тому числі сумнозвісні події з Гостинним двором на Контрактовій площі, який відійшов та залишився під контролем соратників Януковича, як і десятки інших столичних об’єктів.

     

    Великі сумліви що до порядності в.о. голови Фонду мають експерти з громадської організації «Рада з питань законності та правопорядку». Проаналізувавши декларації Трубарова, ГОшники виявили, що з моменту початку військових дій на Донбасі (можна сказати Батьківщини Трубарова), фінансові справи у Віталія Миколайовича суттєво покращились. 

    Згідно їх аналіза, у 2015 році у Трубарова з`явилась квартира у Києві площею 107 кв. м та вартістю майже 2 млн гривень, машиномісце за 130 тис гривень, дві земельні ділянки на Рівненщині тощо.

    У 2016 році у власності Трубарова з`явились автомобіль Hyundai Grand Starex (за 300 тис. гривень) та Nissan X-Trail (за 240 тис. гривень).

    Певне пояснення того, звідки в чиновника гроші на масштабні покупки може дати інформація про те, що Віталій Трубаров отримав подарунок у розмірі 250 тис гривень від своєї мами (Людмили Трубарової). Ще 70 тисяч він отримав за рахунок надання їй майна в оренду. Водночас, майже 137 тисяч гривень, згідно з декларацією, чиновнику принесло бджолярство. Родина зберігає готівкою 27 тис. доларів, 77 тис. гривень та 10 тис. євро.

    Також цікаві дані знаходяться у деклараціях за 2012-2014 році - за цей час чиновник отримав подарунок у 2 млн. Грн. А у 2014 році в дивний спосіб з декларації зникає його старший син від першого браку, але у цьому же році у сина з’являється квартира у центрі Києва.

    За результатами співставлення даних, зазначених у декларації Трубарова, та середньостатистичних доходів державних службовців, ГО «Рада з питань законності та правопорядку» зробила висновок про невідповідність задекларованих статків доходам державного службовця та звернулась у грудні 2017 року до Національної Агенції Запобігання Корупції з вимогою винести на засідання НАЗК рішення щодо проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданої Трубаровим Віталієм Миколайовичем у 2016 році.

    За результатами повної перевірки громадська організація просила НАЗК вжити передбачені законодавством заходи щодо притягнення Трубарова Віталія Миколайовича до відповідальності.