ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Tusnádfürdőn ülésezik a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács

    08 августа 2022 понедельник
    Аватар пользователя uzhgorod

    Kihelyezett ülést tart Tusnádfürdőn a Kárpátmedencei Magyar Autonómia Tanács. A megbeszélésen részt vesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

    A határon túli magyar szervezetek vezetői rendszeres résztvevői a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek. Ebben a formális keretben is tanácskoztak már kétszer a Tusványoson, az újdonság az, hogy idén a Kárpát-mendencei Magyar Autonómiatanács nyilvános ülést tart itt. És persze az is újdonság, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt, is részt vesz az ülésen.

    Tőkés László, a KMAT elnöke, bevezetőjében azt mondta, nem sok sikerrel büszkélkedhet ez a szervezet. Az összefogás hiányos szinte minden határon túli magyar közösségben és autonómiatörekvéseik eddig az anyaország támogatását sem élvezték. Hogy ez utóbbiban fordulat következik, azt már Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is megerősítette. Elsőként az állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségére utalt. A miniszterelnök hozzátette: az is természetes, hogy Magyarország támogatja a határon túli magyar közösségek autonómiatörekvéseit. A KMAT ülésén hamarosan szót kapnak a határon túli vezetők. A további részletekről a Híradó esti kiadásában számolunk be.