ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"У НЕДІЛІ СІМ ДНІВ. КРИМ - ЦЕ УКРАЇНА": ЗЕЛЕНСЬКИЙ НАЗВАВ ПОВЕРНЕННЯ ПІВОСТРОВА ЧАСТИНОЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ

    16 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Роман Караєв

    Президент Володимир Зеленський заявив, що повернення Криму є частиною української національної ідеї, при цьому запевнивши, що Україна не визнає анексію Криму Росією в обмін на мир на Донбасі. Про це глава держави заявив в рамках форуму «Ace of Crimea» в Києві.

    За його словами, той факт, що Крим це частина України, є такою ж аксіомою, як і те, що тиждень складається з семи днів. Глава держави підкреслив, що українці на 100% єдині в питанні невизнання анексії півострова.

    «Отже повернення Криму - це безперечна частина нашої національної ідеї», - заявив Зеленський.

    Гарант Конституції зазначив, що захоплення Криму Росією показало всьому світу недосконалість і вразливість системи міжнародного права. Зеленський підкреслив, що Україна продовжує боротися за мир на Донбасі, при цьому варіант остаточної «здачі» Криму Росії не розглядається ні за яких обставин.

    «Ми зробимо все, щоб над Кримом знову майорів український прапор. Так, це дуже складне завдання, яке, на жаль, неможливо вирішити завтра. Але є речі, які ми можемо і повинні робити вже сьогодні», - сказав Президент.

    Одним з важливих кроків глава держави назвав підтримку проживають в Криму людей і громадян з кримською реєстрацією. Не менш важливими завданнями є звільнення політв'язнів і відновлення українського мовлення на півострові.