ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УГОРЩИНА СВІДОМО ЙДЕ НА КОНФРОНТАЦІЮ З УКРАЇНОЮ В МОВНОМУ ПИТАННІ – КЛІМКІН

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Роман Караєв

     

    Угорський уряд заявив про подальше блокування перемов між Україною та НАТО Угорщина, критикуючи ухвалений український закон про мову, навмисно загострює відносини між двома країнами. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, коментуючи вчорашні заяви угорського уряду про подальше блокування перемов між Україною та НАТО через начебто дискримінаційні норми щодо нацменшин в ухваленому мовному законі. Клімкін також зазначив – уже за два тижні у Брюсселі спірні питання обговорять з головою МЗС Угорщини.

    "Наші угорські партнери свідомо вибрали лінію на конфронтацію. Ми не хочемо, щоби угорці, чи румуни, чи хтось інший став менше угорцями чи румунами, вони належать до нашої політичної нації. Вони повинні мати право отримати освіту своїми мовами, звичайно. Але при цьому вони повинні отримати реальний шанс вивчити українську, зрозуміти, в якій країні вони живуть", – зазначив Клімкін.

    Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто напередодні назвав неприйнятним ухвалений Верховною Радою закон про мову. Нагадаємо також, що Угорщина, незадоволена українським законом про освіту, звинуватила Київ у недотриманні прав нацменшин та оголосила – блокуватиме європейські та євроатлантичні прагнення України.