ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Угорщині вигадали спосіб повернути частину втрачених за «Тріаноном» земель.

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Karpatskaya_Rus

    Угорщина розпочинає програму фінансової підтримки для представників угорської меншини щодо викупу земель сільськогосподарського значення.

    Про це повідомляє «24 канал».

    Про це на своїй сторінці у Facebook написав український блогер Тимофій Гольц. Він зазначив, що кошти з бюджету країни проходитимуть через фонд імені Габора Бетлена і міністерство аграрної політики Угорщини.

    «Занепокоєння українських чиновників, які вміють аналізувати, ухвалювати і реалізовувати рішення, має викликати той факт, що Угорщина розпочинає програму фінансової допомоги представникам угорської меншини України в питанні викупу земель сільськогосподарського призначення. Кошти з угорського бюджету будуть проходити через фонд імені Габора Бетлена, а також через міністерство аграрної політики Угорщини», – підкреслив він.

    Блогер підкреслив, що викуплені землі будуть маскувати під різними проектами в сфері сільського господарства або переробної промисловості (насадження фруктових садів, будівництво переробних заводів).

     

    Також він звернув увагу, що такі наміри Угорщини вигідні і Росії.

    «Такі «провідні» сайти російської пропаганди, як odnarodyna.org, news-front.info і інші в єдиному режимі часу викладають позитивні матеріали про посилення позицій Угорщини в Закарпатті. Звичайно, в програшному для України ракурсі. У вигідному для Угорщини форматі. До речі, угорці вкладають чимало коштів і в інформаційний супровід своїх проектів в інформаційному просторі України», – підкреслив Гольц.

    Він вважає, що українська реакція на це має бути жорсткою.

    Крім того, блогер зазначив, що Будапешт підсилює армію і нарощує сили на кордоні з Румунією

    «Закуповує 16 багатофункціональних вертольоти Н22М і 20 одиниць Н145М, 44 одиниці танків «Leopard 2A7 +», і 24 САУ РzН2000 калібру 155 мм (німецького виробництва), збільшив грошове забезпечення військовослужбовцям на 10%, а також зробив додаткові витрати на розгортання підрозділів на кордоні з Румунією. тобто, починає вже бряцкати зброєю».

    Раніше OBOZREVATEL писав, що створення нових об'єднаних районів в Закарпатській області перетворилося на черговий національний скандал. Приводом стала поява нової територіально-адміністративної одиниці – Берегівської, де зосереджена значна частина українських угорців.

    У народі негласно район назвали «угорським» і вважають, що таке рішення може створити загрозу територіальної цілісності України.

     

    Як повідомлялося раніше, Україна пішла на поступки Угорщини — Міністерство розвитку громад і територій України оприлюднило нові проекти районування українських областей, в яких йдеться про появу Берегівського району. Експерти вважають, що тепер велика частина населення нового району буде говорити угорською.

    Нагадаємо, Україна і Угорщина вже давно не можуть вирішити мовне питання.