ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбудеться розгляд "таємної" справи щодо "дерибану" землі, будівництво на якій вже оштрафовано ДАБК

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Віталій Грегор
    Суд щодо "дерибану" землі в Ужгороді

    За дивним "збігом" обставин суд за понад рік так і не приступив до її розгляду по суті.

     

    Сьогодні, 12 квітня, об 11.30, в Ужгородському міськрайсуді під головуванням Олексія Леміша має відбутися розгляд справи #308/2432/17 за позовом Ужгородської місцевої прокуратури про скасування рішень Ужгородської міської ради щодо відведення земельної ділянки та витребування її на користь територіальної громади міста Ужгорода.

     

    Як уже інформувалось, йдеться про 5 сотин по вул.Володимирській, б/н в Ужгороді, на розі вулиць Володимирської-Баб'яка (неподалік гіпермаркету "Епіцентр"), яку передано під індивідуальне будівництво ще в 2014 р. у власність Михайлу Купцю. http://zakarpattya.net.ua/News/178022-V-Uzhhorodi-sud-namahavsia-v-cherhove-taiemno-rozhlianuty-spravu-shchodo-derybanu-zemli---pravozakhysnyk-FOTO-VIDEO

     

     Суть порушення закону - невідповідність генплану та санітарно-захисні обмеження (дорога, АЗС), порушення відстання по ДБН до існуючої багатоповерхівки, знищення дерев. Тобто маємо чергову корупційно-земельну схему із "піджаками". А тим часом на даній землі будівництво зупинено ухвалою суду і вже було одного разу оштрафовано інспекцією ДАБК міськради за відхилення від ескізних намірів забудови, а саме, спробу звести непередбачений другий поверх.

    http://zakarpattya.net.ua/News/172579-V-Uzhhorodi-vyiavyly-porushennia-na-budivnytstvi-na-rozi-vul.-Volodymyrskoi-Babiaka-FOTO 

     

    Однак, за дивним "збігом" обставин, суд за понад рік так і не приступив до її розгляду по суті, що дає підстави припустити про умисне затягування.

     

    Крім того, суд вже намагався двічі провести "таємне" засідання - невисвітливши для громадян інформацію про засідання ні на інформаційній дошці, ні на офіційному сайті, та необгрунтовано відхилив проведення профільної експертизи на предмет остаточного підтвердження порушення містобудівного і земельного законодавства.

     

    Громадський правозахисник Віталій Грего