ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Велика Угорщина - політичний проєкт Орбана

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Валерія

    4 червня Угорщина готується відзначати важливу для країни дату – сторіччя підписання Тріанонського договору день, коли імперія погодилась на втрату майже трьох чвертей території,  відмовилась від власної військової міці та визнала незалежність ряду Європейських країн.

    Активну підготовку  до цієї події проводять і проугорські закарпатські політичні діячі, безупинно пропагуючи необхідність поглиблення політичних та культурних зав’язків  з Угорщиною та відновлення її історичних меж.

    Однак, ця дата не завжди була важливою та значущою для населення Угорщини, тільки після приходу до влади у 2010 році Віктора Орбана, керівництво країни почало активно поширювати ідею об’єднання автентичних угорських земель та боротися за національну ідентичність країни та «чистоту нації».

     

     как Орбан потерял власть в ключевых ...

    Але, нажаль, його ідеї про відтворення меж «Великої Угорщини» та об’єднання всіх територій на яких компактно проживають етнічні угорці є нічим іншим, як політичним проектом, та наміром використати своїх співвітчизників для здобуття лідерства у електоральних симпатіях виборців, адже саме завдяки «закордонним» угорцям політична партія Орбана отримала додаткові голоси на останніх парламентських виборах, що дало змогу йому та його партії «Фідес» отримати майже необмежену владу в країні.

    Постійно акцентуючи увагу на необхідності відтворення державних кордонів Угорщини  до підписання Тріанонського мирного договору, Будапешт намагається посилити свій вплив на угорців, що проживають поза межами країни та здобути першість серед виборців на противагу своїм споконвічним опонентам –  партії «Йоббік».

    Також, однією з причин бажання провладної партії створити «Велику Угорщину» є демографічний та економічний дисбаланси, які залишили свій відбиток майже по всій Європі,  адже відповідно до останніх досліджень наш континент потерпає від старіння нації,а в окремих районах Угорщини демографічна криза досягла свого піку. Водночас, в країні прослідковується тенденція до виїзду за кордон значної частини працездатного населення країни, що згубно впливає й на стан її економіки.

    Саме ці фактори і стали причиною того, що Орбан та його команда почали підіймати питання Закарпаття в Україні та наголошувати на його історичній приналежності.

    Тож намаганням пробудити в «закордонних» угорцях патріотичні почуття та бажання знову стати частиною своєї праматірної країни, керівництво Угорщини всього лиш прагне призупинити неминучі процеси урбанізації,трудової міграції та старіння нації, адже це, є єдиним варіантом виходу з даної ситуації для уряду Віктора Орбана, який намагається врегулювати дану проблему, маніпулюючи історичними фактами та нав’язуючи ідї створення «Великої Угорщини», до складу якої мали б увійти всі прикордонні райони в яких компактно проживають представники угорської нацменшини.