ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Візитом "пропутінських" кримських татар у Чехію зайнялися прокуратура і СБУ

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Людська правда

    Прокуратура Автономної Республіки Крим вивчає інформацію про візит у Чехію представників псевдоорганізації кримських татар з окупованого півострова.

    Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила речниця прокуратури Автономної Республіки Крим Катерина Діденко, інформує Цензор.НЕТ.

    "Прокуратура Автономної Республіки Крим обробляє інформацію про виїзд представників так званої кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", що реалізує політику Кремля, в Чеську Республіку. Доручено СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) встановити осіб, які вчинили незаконний виїзд з півострова Крим у чеську Республіку", - написала вона.

    Діденко нагадує, що Україна встановила чіткий порядок в'їзду і виїзду громадян з/на територію Автономної Республіки Крим та Севастополя.

    Читайте також: Запрошення на офіційний захід підконтрольної окупантам організації кримських татар - це провокація, - посольство України в Чехії

    "Колабораціоністи провели чергову спробу легітимізувати окупацію півострова, забули тільки розповісти про факти політичних репресій, численних викрадень, вбивств і переслідувань за релігійні погляди і громадську діяльність, що відбуваються в АР Крим", - додала Діденко.

    30 жовтня стало відомо, що представники маргінальної організації "Кирим бірлігі", що підтримує окупацію Криму Росією, побували в Празькому граді на урочистому прийомі з нагоди 101 річниці від дня утворення Чехословаччини.

    Посольство України в Чехії назвало це запрошення провокацією.