ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада рятуватиме олігархів

    28 марта 2024 четверг
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Дослідницький підрозділ Advanter Group спільно з Українським інститутом майбутнього провели дослідження стану та перспектив українського бізнесу у зв'язку з карантинними заходами та кризовими явищами в економіці. І малий, і великий бізнес в Україні вже несуть суттєві втрати і оцінюють можливе зменшення доходів протягом 2020 року в середньому близько 50% доходу (у тому числі 28% підприємств очікують зменшення доходів більш ніж на 60% протягом року). 38% підприємств не мають можливість протриматися більш ніж 2 місяці в умовах карантину. Половина компаній, що відносяться до малого і середнього бізнесу, звільнили до 50% штату співробітників. Третина власників підприємств фіксують падіння доходів на 90-100%.
    З невеликою відстрочкою зменшення доходів бізнесу боляче вдарить і по українській економіці, тому вже зараз потрібно визначатися зі стратегією виходу з кризи. Є три версії кого має підтримувати держава під час кризи: громадян, малий і середній бізнес, великий бізнес.
    Україна не США, і тому роздача по 1200 дол. кожному дорослому жителю країни неможлива. На наших очах і без всякої епідемії вмирають сотні бізнесів і найчастіше місце не довго буває порожньо. Закриється один ресторан, на його місці вже відкривається магазин або кав'ярня. А ось великі складні галузі-авіабудування, трактори, комбайни, кораблі, верстати - їх раз втратиш і не повернеш. Тому розраховувати на державну підтримку може тільки великий бізнес, який контролюється українським олігархатом.
    Олігархи, як вони вже не раз це робили, виведуть валюту з України, що призведе до девальвації гривні і падіння реальних доходів населення. Балотуючись на пост президента України, Зеленський обіцяв деолігархізацію і демонополізацію економіки, підтримку малого і середнього бізнесу, але мабуть так влаштована Україна, що без олігархів ніяк. І Зеленський допомагатиме тим, з ким збирався боротися.