ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як Закарпаття Обленерго знущалось над споживачами в переддень Пасхи

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя 128Faza

    с. Минай. Приблизно 11 година суботи. Переддень Пасхи.

    Село хто не знає знаходиться в Ужгородському районі, і не на самій віддаленій окраїні.
    Я простий громадян цієї країни, під назвою Україна. Але після прочитаного та того, що відбулося 23 квітня я вирішив кожного тижня писати в блог все нові випадки того, як до нас ставляться ті, кого ми обераємо захищати наші права, представляти наші інтереси. Я покажу вам ті сторони нашого життя, які ми так не хочемо відчувати та бачити.
    Всі зі святковим настроєм готуються до Пасхи, від бабусі до митника. Всі мають відчуття певного захисту і стабільності завтрашнього дня. Але це відчуття - ілюзія. Хочите прикладу?
    Приблизно в 11 годин 23 квітня 2011 року стара частина Минаю (можливо хтось знає як Минай 1) була знеструмлена на 3 години. У декотрих від скачку в електромережі "згоріли" телевізори на очах, у декотрих духові печі, холодильники і багато ще чого, що люди набували роками клопіткою працею. Коли в тебе на очах вибухають лампочки, а з телевізора дме їдким чорним димом, ти згадуєш, що в цій країні нема на кого покластися крім себе самого. 7 вулиць, понад 80 будинків постраждали. У декотрих в будинку вийшли зі строю всі електроприлади, що були підключені до мережі, хоча деякі і не були вімкнуті. Тим часом, як всі повимикали електроенергію на щитку з лічильником, були умільці, що заміряли скільки ж нам наше добре райенерго подало напруги до розетки кожного минайця. 380-400 вольт, у кожному домі, у кожній розетці, в кожній лампі, телевізорі, ПК, і т.д.
    Хоча це все навіть дуже схоже на нашу добру неньку Україну і її політиків та бюрократів, але чогось не вистачало. І ця нестача скоро себе показала. Зателефонувавши до Райенерго знаєте, що там відповіли?: "Незаважайте нам прицювати... , чого ви сюди телефонуєте... , ми все знаємо... , ми над цим працюємо...". Так протягом 2 годин, хоча фактично до них дозвонитися напевно так само тяжко, як і в секретаріат Президента.
    І після цього "всього" зі святкового духу залишилася тільки недопечена пасха і їдкий запах пластмаси. Так нас залишили не менше як на 3 години.
    Десь о другій годині дня напруга в мережі повернулася до дивної старої норм в 190-210. І тоді розпочалось саме цікаве - вімкнення пристроїв. Чого нам прийдеться замінити/ремонтувати/викидати?? Ця гра в російську рулетку, коли в барабані 3 кулі, твої шанси 50 на 50. Встромив конектор до розетки - працює твій обожнюваний ТВ чи ні? А твій ПК? А твій холодильник?
    Багацько таких питань приходило до голови кожного, в ті моменти невідомості. Коли будь-який пристрій, що не працює означає для тебе витрати, які ніхто не захоче відшкодовувати, які ніхто не захоче визнавати. Коли громадяни вині, що вони громадяни. Якась дурниця - ви не погоджуєтеся?
    Добре в нас є пару соціально свідомих громадян, які розпочали збір документів і т.д. Але чому я не вірю, що всі отримають відшкодування, чи хоча б половина. Напевно я дуже великий песиміст. Напевно.
    Закарпаття ОблЕнерго за 2010 рік отримало прибуток в сумі майже 4 млн гривнів. Мені б було цікаво подивится скільки вони витратили на модернізацію електромережі, скільки вони витрачають на ремонтні роботи, скільки вони платять податків в кінці кінців.
    І на завершення, коли українців, простих людей перестануть зневажати? (саме смішне, коли в будинку у пенсіонера вийшли зі строю пару приборів, він не думав писати заяви/акти/клопотання, а думав як йому це все відремонтувати чи замінити).
    Я все більше схиляюся до думки, що державний апарат (особи, які там працюють) живе (а точніше жирує) окремо від інших 90 % українців, які не живуть, а існують. Коли у особи навіть невиникає думка себе захищати, доводити свою правоту і свій інтерес.
    Змініть точку зору.
    P.S. Nulla vis est maior populi voluntate.